Predstavi ''Miš u toću'' Gradskog kazališta lutaka Split Nagrada hrvatskog glumišta 2021.!

25.11.2021.

Predstava „Miš u toću“ Gradskog kazališta lutaka Split osvojila je Nagradu hrvatskog glumišta 2021. za najbolju lutkarsku predstavu ili predstavu za djecu i mlade.

Nagradu je na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu preuzela ravnateljica GKL-a Marija Tudor, zahvalivši pritom cijelom autorskom timu predstave na čelu s redateljem Ivanom Plazibatom, autorici teksta Ivani Vuković, a posebno glumcima Ana Mariji Veselčić, Franji Đakoviću i Mileni Blažanović. Zahvalila je i čestitala na nagradi svim djelatnicima Gradskog kazališta lutaka Split.

Predstava „Miš u toću“ premijerno je izvedena 2020. godine, a uz navedene umjetnike, autorski tim su činili i umjetnici Tina Vukasović, scenografkinja, Ana Marin, kostimografkinja, Damir Klemenić, suradnik za scenski pokret, Lucijan Roki, oblikovatelj svjetla, Franko Perić, oblikovatelj tona, a Bojan Brajčić i Željana Cvitanović zajedno su potpisali glazbu u predstavi.

Za ovogodišnju Nagradu hrvatskog glumišta bila je nominirana i Ana Marija Veselčić za ulogu Miške Sol u istoj predstavi, pa je tako GKL ove godine imao dvije od moguće tri nominacije u kategoriji lutkarskih, odnosno predstava za djecu i mlade.