Sezona 2023. — 2024.

11 termina
Za uzrast: 3+

Branko Ružić

Reci AAA…

Mali lav i veliki strah

Tekst: Branko Ružić

Režija: Branimir Rakić

Kreacija lutaka, scenografije i kostima: Danira Matošić

Glazba: Matija Antolić

Scenski pokret: Anja Ostojić

Tehnologija i izrada lutaka: Nenad Keč i Danira Matošić

Izrada scenografije: Nenad Keč i Mihajlo Petrović

Izrada kostima: Mirela Marunčić i Sonja Obradović

Oblikovanje svjetla: Lucijan Roki

Oblikovanje tona: Franko Perić

 

Igraju: Milena Blažanović, Milana Buzolić i Stipe Gugić

U srcu Afrike živi mali lav Nyota, uvijek spreman, uvijek spreman za vragolije. Ono što svi lavovi tvrde - da se lavovi ničega ne boje - nije baš sasvim istina. Naš lavić Nyota ima jedan veliki strah, a to je zubar! Kad roditelji odluče da je vrijeme za njegov prvi posjet zubaru, Nyota zbriše. Krijući se u savani sretne majmunčića Refu, koji se boji gotovo svega, a posebno lavova! Kad se oni mogu sprijateljiti, onda znamo da je sve moguće. Kako su dva mala prijatelja zajedno pobjedila svoje velike strahove saznat ćemo gledajući njihovu šašavu avanturu.

Branko Ružić

U ovoj zabavnoj i poučnoj priči vodimo vas u egzotični svijet Afrike. Upoznat ćemo malenog lava koji pripada jednoj od najhrabrijih vrsta životinja. No, naš lavić, kao i svatko od nas suočava se s različitim vrstama strahova, uključujući i strah od zubara. Predstava ističe važnost suočavanja sa strahom i pokazuje djeci kako se lakše mogu nositi s njim. Kroz razigrane dijaloge i maštovite scene, mali lav shvaća da je najveća hrabrost u suočavanju s onim što nas plaši. Ova priča ne samo da potiče djecu da prevladaju svoje strahove već podsjeća i nas odrasle kako svi mi imamo neki svoj skriveni strah. Poruka je univerzalna: strah nije neprijatelj, već izazov koji može biti savladan uz podršku obitelji i prijatelja te vlastitu snagu i hrabrost. Ljepota predstave leži u tome što nas podučava da je u redu biti uplašen, ali je važno skupiti snagu i suočiti se sa strahom.

Branimir Rakić

Premijera: 20. travnja 2024.

Tončićeva 1, 21000 Split

SLUŽBA PRODAJE I BLAGAJNA

Tel: +385 (0)21 395 968

E-pošta: prodaja@gkl-split.hr

RADNO VRIJEME Ponedjeljak - petak: 8:30 - 12:30 sati i sat vremena prije početka predstave. Prijavite se na naš newsletter
Da, želim besplatno putem newslettera primati obavijesti o rasporedu predstava, novostima i događanjima u GKL-u Split. Slažem se da koristite moju e-mail adresu za moje osobne potrebe kao preporuku i ponudu Vaših usluga. Odjava s newslettera je moguća u bilo kojem trenutku, a upute za odjavu nalaze se u svakom newsletteru.