PRAIZVEDBA PREDSTAVE "ŠPORKI ŠPIRO I NEPOSLUŠNA TONKA"

03.10.2017.

U subotu, 7.listopada u 19 sati bit će izvedena prva ovosezonska premijera Gradskog kazališta lutaka Split. Riječ je o praizvedbi teksta „Šporki Špiro i Neposlušna Tonka“  Olje Savičević Ivančević, nagrađivane spisateljice čiji su romani, zbirke pjesama i priča prevedeni na desetak  jezika.

Dramski tekst „Šporki Špiro i Neposlušna Tonka“  autorica je pisala specijalno za GKL Split i novu suradnju s redateljem Ivanom Plazibatom koji je na predstavi okupio gotovo isti autorski tim kao na njihovoj prvoj zajedničkoj predstavi u ovom kazalištu „Moj prijatelj „Mačkodlak“ iz 2015.

Suradnik za scenski pokret je Damir Klemenić, a  originalnu glazbu je skladala Tamara Obrovac. Scenografiju potpisuje Ozren Bakotić, a kostime Ana Marin.

U naslovnim ulogama gledat ćemo Ana Mariju Veselčić kao Tonku i Petra Konkoja Cailiaua kao Špira. Ostale uloge tumače glumci GKL-a Split Milana Buzolić Vučica, Sanja Vidan, Andrea Majica, Tvrtko Štajcer, Milena Blažanović i gosti Franjo Đaković i Ana Uršula Najev.

Nakon premijere, predstava „Šporki Špiro i Neposlušna Tonka“ igrat će svakodnevno od 9. do 13. listopada u nekoliko izvedbi za škole i vrtiće, a u slobodnoj prodaji je u subotu 14. listopada u 11 sati te subotu 28. listopada, također u 11 sati.