Hojsak & Novosel 1.3. u GKL-u

25.02.2019.

Ovosezonski ciklus koncerata JazZima! zaključit će duo Hojsak & Novosel predstavljanjem svog novog album Perle u petak, 1. ožujka u 20 sati u GKL-u Split.

Tihomir Hojsak (kontrabas) i Filip Novosel (tambura) zajednički su glazbeni put započeli u siječnju 2016. objavom prvog singla “Bow vs. Plectrum”.“Perle” je njihov treći album u samo tri godine djelovanja, a obuhvaća instrumentalne obrade pjesama najizvođenijeg hrvatskog kantautora Zlatana Stipišića Gibonnija, u sasvim novom ruhu ali uz prepoznatljivu autentičnost i atmosferu originala.  Hojsak i Novosel na inovativan način spajaju hrvatsku tradiciju sa suvremenim glazbenim izričajem i tako na najbolji način predstavljaju Hrvatsku na brojnim nastupima diljem svijeta. Programom Bows vs. Plectrum (Gudalo protiv trzalice), prije dvije godine u GKL-u, oduševili su splitsku publiku pa s nestrpljenjem iščekujemo novi koncert inspiriran glazbom našeg slavnog sugrađanina.

Ovi izuzetni glazbenici upravo su nominirani i za nagradu Porin u kategoriji Najbolje instrumentalne izvedbe za izvedbu skladbe „Divlji cvit“ s albuma Perle.

Ulaznice za koncert mogu se rezervirati telefonom 395 968 i kupiti na blagajni kazališta ili online http://www.croatia-tickets.com/hr/home/.