17. MALI MARULIĆ 2024.

1 termin
Za uzrast: 13+
Trajanje: 60 min.

Koprodukcija Boom! teatar i Gradsko kazalište lutaka Split

ROMEO I JULIJA – ERROR 404

Autorski projekt prema motivima teksta Elvisa Bošnjaka "Rebro"

Redateljica: Anastasija Jankovska

Dramaturg: Elvis Bošnjak

Igraju: Matej Đurđević i Laura Bošnjak

Oblikovanje rasvjete: Lucijan Roki i Ivan Štrok

Oblikovanje tona: Franko Perić

Likovno oblikovanje: Jelena Kovačev

Kreativni producent: Paško Vukasović

Fotografije i trailer: Sara B. Moritz  

Dvoje mladih glumaca izlaze na scenu kako bi otkazali predstavu Romeo i Julija, koja je trebala biti premijerno izvedena. Njihovi stavovi o glumi toliko su različiti da se on i ona na pozornici ne mogu sresti. On, naime, izvodi glumačku transformaciju, kojom postaje Romeo, veronski plemić iz 16. stoljeća, a ona tvrdi kako ona već jest Julija, u svomu stoljeću. Zbog te nesuglasice predstave Romeo i Julija ne može biti.  Rastvarajući svoje razloge i odnos prema kazalištu i glumačkoj umjetnosti, oni tragaju za zajedničkom scenskom istinom.

Glumačka umjetnost nosi sa sobom golemu prtljagu prikupljanu više od nekoliko tisuća godina, što pisanih, što nepisanih, teorija, rasprava, tehnika, metoda i praksi. Sve one pokušavaju odgovoriti na pitanje – Kako biti istinit na pozornici? No, ni danas ne možemo sasvim jasno reći što to zapravo znači i kojom metodom dolazimo do te istine. Predstava Romeo i Julija - Error 404, edukativna je i zabavna posveta kazališnoj potrazi za istinom, svom trudu i znanju kojega ulažemo u tu potragu.

Tončićeva 1, 21000 Split

SLUŽBA PRODAJE I BLAGAJNA

Tel: +385 (0)21 395 968

E-pošta: prodaja@gkl-split.hr

RADNO VRIJEME Ponedjeljak - petak: 8:30 - 12:30 sati i sat vremena prije početka predstave. Prijavite se na naš newsletter
Da, želim besplatno putem newslettera primati obavijesti o rasporedu predstava, novostima i događanjima u GKL-u Split. Slažem se da koristite moju e-mail adresu za moje osobne potrebe kao preporuku i ponudu Vaših usluga. Odjava s newslettera je moguća u bilo kojem trenutku, a upute za odjavu nalaze se u svakom newsletteru.