17. MALI MARULIĆ 2024.

1 termin
Za uzrast: 9+
Trajanje: 50 min.

Zoran Pongrašić

MAMA JE KRIVA ZA SVE

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica - Scena "Gorica"

Tekst: Zoran Pongrašić

Režija: Lea Anastazija Fleger

Dramaturgija: Lea Anastazija Fleger

Scenografija: Katarina Perić

Kostimografija: Tea Bašić Erceg

Autor glazbe: Borna Šercar

Oblikovanje svjetla: Vesna Kolarec

Autorica ilustracije: Mirna Savić  

Igraju: Roko Protić (Berislav, Deda, Policajac), Jurica Marčec (Ožiljak, Stela, Tata) i Ivan Magud (Buraz, Mirela, Mama)

 

Vlastita produkcija Gradsko kazalište – Scena „Gorica“  

Umjetnička voditeljica vlastite produkcije i izvršna producentica: Mia Krajcar

Ravnateljica POU Velika Gorica: Anita Pišković

 

Premijera: 28. siječnja 2023.  

„Mama je kriva za sve“ djelo je jednog od najplodnijih hrvatskih pisaca, Zorana Pongrašića. Roman je 1999. dobio prestižnu nagradu „Grigor Vitez“. Riječ je o vrlo napetoj, zanimljivoj priči, koja djecu strašno snažno veže uz glavnog protagonista Berislava. Dječaka Berislava jedne nedjelje, kada on zabunom ode u školu, otmu pljačkaši. Berislav ih je zatekao u pljački, a oni ga otimaju ne bi li se riješili svjedoka. On ostaje zaključan u nepoznatom stanu, ali brzo smisli kako pozvati pomoć. Preko interneta! Ubrzo mu na SOS poziv odgovaraju dvije sestre blizanke Stela i Mirela. Njih dvije i Berislav s otmičarima prožive cijelu avanturu. Ovo je kriminalistička priča, no veoma zabavna. Kriminalci Ožiljak i Buraz urnebesno su duhoviti u svoj zloći i pakostima.
Pongrašić želi poručiti svojim čitateljima da niti jedna situacija s kojom se sretnemo u svom životu nije bezizlazna. Djecu prikazuje kao veoma sposobne i samostalne jedinke, a naivnost odraslih veoma duhovito i suptilno ismijava.

Nominacija za Nagradu hrvatskog glumišta za najbolja glumačka ostvarenja u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu i mlade - Ivan Magud

Tončićeva 1, 21000 Split

SLUŽBA PRODAJE I BLAGAJNA

Tel: +385 (0)21 395 968

E-pošta: prodaja@gkl-split.hr

RADNO VRIJEME Ponedjeljak - petak: 8:30 - 12:30 sati i sat vremena prije početka predstave. Prijavite se na naš newsletter
Da, želim besplatno putem newslettera primati obavijesti o rasporedu predstava, novostima i događanjima u GKL-u Split. Slažem se da koristite moju e-mail adresu za moje osobne potrebe kao preporuku i ponudu Vaših usluga. Odjava s newslettera je moguća u bilo kojem trenutku, a upute za odjavu nalaze se u svakom newsletteru.