< Povratak

SEZONA / Program / Arhiva

Za uzrast:
Trajanje: 30 min
Hans Christian Andersen
Koprodukcija s Teatrom Poco Loco

RUŽNO PAČE

Pričaonica

Ideja, koncept, adaptacija i režija: Teatar Poco Loco (Renata Carola Gatica, Maja Katić, Zrinka Kušević i Dunja Fajdić) / Glazba: Davorka Horvat i Zrinka Kušević / Ilustracije na grafoskopu: Luka Duplančić / Izvođači: Ivan Medić, Andrea Majica, Branimir Rakić (harmonika) i Milena Blažanović (animacije na grafoskopu).

Andersenovo Ružno pače priča je bezvremenske ljepote i snage koja može ohrabriti svako dijete suočeno s izazovima odrastanja, zbog čega bi uvijek trebala biti na repertoarima kazališta za djecu. Donosimo vam je kroz specifičan način izlaganja koji su osmislili naši suradnici iz Teatra Poco Loco, a koji počiva na ideji otvorene komunikacije s publikom, trajanju prilagođenom najmlađem uzrastu te glazbi  koja se izvodi uživo.

Pričaonica Ružno pače naša je ovosezonska „mala“ predstava, odnosno forma koju njegujemo i zato da bismo mnogoj djeci koja žive u naseljima i gradovima bez kazališta priuštili umjetnički glazbeno–scenski doživljaj. Tako ćemo Ružno pače pričati i pjevati u našem kazalištu, u dječjim vrtićima, ali i u manjim mjestima izvan Split.

Premijera: 6. listopada 2018.