< Povratak

MALI MARULIĆ 2020/2021

Video:
Za uzrast:
Trajanje: 65 min
Ivan Kušan
Ivan Plazibat

LAŽEŠ, MELITA

Gradsko kazalište lutaka Split

Redatelj: Ivan Plazibat / Dramatizacija: Ivana Vuković / Suradnik za scenski pokret: Damir Klemenić / Glazba i songovi: Saša Antić / Scenograf: Slaven Raos / Kostimografkinja: Ana Marin / Oblikovatelj svjetla: Lucijan Roki / Oblikovatelj tona: Franko Perić

Igraju: Ana Marija Veselčić, Tvrtko Štajcer, Branimir Rakić, Sara Ivelić, Ivan Medić, Nika Petrović, Franjo Đaković, Milana Buzolić-Vučica i Milena Blažanović.

Lažeš,Melita scenska je adaptacija kultnog romana Ivana Kušana o djevojčici koja bujnom maštom izluđuje sve oko sebe. Roditeljima, bratu, prijateljima neprestano nadograđuje i preoblikuje događaje koji su se dogodili, a i izmišlja nove. Kada Melitina mama, koja razumije djevojčicinu potrebu za pažnjom, otputuje iz grada, brat i tata smišljaju urotu kako bi stali na kraj njezinim izmišljotinama.

Na 20. međunarodnom Naj, naj, naj festivalu u Zagrebu za najbolju režiju nagrađen je Ivan Plazibat, za najbolju žensku ulogu Ana Marija Veselčić za ulogu Melite, Damir Klemenić za scenski pokret, a Ana Marin za kostimografiju predstave.