< Povratak

SEZONA / Program 2019/2020

Za uzrast:
Hans Christian Andersen
Branimir Rakić

PALČICA

Režija, dramatizacija i glazba: Branimir Rakić / Lutke, scenografija i kostimi: Tončica Knez.

Lutkarskim uprizorenjem jedne od najpoznatijih bajki Hansa Christiana Andersena upoznat ćemo maleno biće po imenu Palčica koja bez obzira na svoju veličinu ipak čini velike stvari.

Unatoč brojnim preprekama na svom putovanju, koje je metafora odrastanja, sićušna i krhka Palčica pokazuje iznimnu upornost, odlučnost i hrabrost ne štedeći se upravo u onom aspektu življenja koji nas svih poziva na empatično djelovanje – pomaganju drugima.

Na putu pronalaska svog svijeta i osobe slične sebi, Palčica uspješno svladava prve separacijske strahove odvajanja od najbližih ali i utjecaje okoline kojima ne dozvoljava da zaustave njezinu potragu.

Upravo je putovanje, odnosno traganje za unutarnjim zadovoljstvom, okosnica ove predstave.

Zajedno s Palčicom otputovat ćemo u njezine pustolovine, sanjati i boriti se za slobodu, odrastati i uvidjeti kako je moguće biti ranjiv i sam, a usprkos tome ostati hrabar i svoj.

Optimistična vizija svijeta kojeg na koncu putovanja Palčica prepoznaje kao svoj zapravo je poticaj malim gledateljima i svojevrsna poruka da u odrastanju uvijek odaberu dobrotu, empatiju, hrabrost, odlučnost i vlastitu slobodu.