NOVOSTI

NOVA ONLINE PREMIJERA - SOM NA CILOME SVITU!

30.03.2020.

U petak, 3.4. u 18h ne propustite novu on line premijeru predstave SOM NA CILOME SVITU!
Predstavu je režirala Renata Carola Gatica, prema tekstu Olje Savičević Ivančević.
Dječak Ivan je jedino dijete na otoku i najveća mu je želja pronaći prijatelja ili prijateljicu s kojima bi se igrao. Jednoga dana odluči krenuti u potragu za "ditetom ko co je i som", ali ne želi napustiti svoj škoj ni „nonote“ s kojima živi. Jedino što mu preostaje je povući cijeli otok za sobom u neizvjesnu pomorsku avanturu.
Tekst Olje Savičević Ivančević, pisan mješavinom dijalekata srednjodalmatinskih otoka, nagrađen je prvom nagradom Natječaja za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu „Mali Marulić“ 2015.godine, a predstava je nagrađivana na kazališnim festivalima u Hrvatskoj.
U predstavi igraju Milana Buzolić-Vučica, Alin Antunović, Ivan Medić, Branimir Rakić, Andrea Majica i Sanja Vidan.
Predstavu možete gledati putem linka ovdje, a nakon premijere do daljnjeg će biti dostupna za gledanje putem Youtube kanala.
Više o predstavi pročitajte ovdje.
Ostanite kod kuće, čuvajte se i uživajte u predstavama GKL-a Spli

NAGRADE NATJEČAJA ZA NAJBOLJI DRAMSKI TEKST ZA LUTKARSKO KAZALIŠTE I KAZALIŠTE ZA DJECU MALI MARULIĆ

30.03.2020.

U dobroj vjeri da će se situacija što skorije smiriti, a Mali Marulić održati u 2020., obavještavamo vas da je žiri Natječaja za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu pročitao pristigle tekstove i proglasio nagrađene.
U roku do 6. siječnja 2020. godine na Natječaj za najbolji dramski tekst lutkarsko kazalište i kazalište za djecu Mali Marulić pristiglo je 18 tekstova. Žiri u sastavu Sanja Vidan, Ivana Vuković i Jasen Boko u uži je izbor uvrstio sedam tekstova. Prvu nagradu žiri je dodijelio tekstu BIJELI GREBENI Marte Mekovec de Carvalho Pokupić, drugu nagradu tekstu KAKO JE BLUNO POSTAO BRUNO Ozane Ramljak, a treću nagradu tekstu UŠTIMAMAC Andrijane Grgičevć.
Čestitamo nagrađenim autoricama kojima će nagrade biti uručene na svečanom otvaranju Festivala Mali Marulić!

RASPORED
PETAK10.04.2020.18:00 sati
Ksenija Zec i Saša Božić

GLAZBATORIJ


Gdje: Ostani doma uz GKL Split
Online premijera
Trajanje: 45 min
premijera
0,00 kn