Sretna nova 2019. godina!

31.12.2018.

Zadnjeg dana 2018. malo ćemo vas zasuti „šljokičastom“ statistikom ostvarenog programa u 2018.  i zadovoljno odahnuti  (te konačno predahnuti), uz zahvalu svima koji su nam pomogli iznijeti do kraja ovu zahtjevnu godinu.

Dakle, u 2018. smo premijerno izveli četiri naslova: predstavu ČRGA ČVARAK prema pjesmi Ratka Zvrka, u režiji Darija Harjačeka i dramatizaciji Ane Prolić, MOJ RAZRED 2.B  Anice Tomić i Jelene Kovačić, pričaonicu RUŽNO PAČE u koprodukciji s Teatrom Poco Loco i naposljetku, PIPO PIŠE DJEDU MRAZU Sanje Vidan i u režiji Srđana Breškovića.

Realizirali smo 8. JAZZ U VELJAČI, ali i započeli novi ciklus koncerta JAzZIMA!, producirali 11. festival MALI MARULIĆ s 10 gostujućih kazališta i ukupno 17 različitih programa, organizirali 5. reviju LJETNO KAZALIŠTE ZA DJECU, tribinu GRGA ČVARAK – DIJETE U RIZIKU?, a stigli smo i zaigrati laštik na Prokurativama!

Sudjelovali smo na 4 kazališna festivala u zemlji i na jednom u inozemstvu. Uz potporu Županije, osmislili smo i realizirali projekt „MALENA MJESTA SRCA MOGA“ u sklopu kojeg smo posjetili djecu u 15 mjesta naše Županije u kojima nema kazališta.  I da, kupili smo novi kombi, pa ćemo u 2019. sigurno dobaciti i dalje!

U našoj dvorani i izvan nje ostvarili smo ukupno 304 različita programa za gotovo 39 548 posjetitelja. 

Hvala posvećenim učiteljima, odgajateljima, pedagozima, roditeljima, djedovima, bakama i svima odraslima koji su vodili djecu u kazalište. Prvenstveno za njih smo stvarali i nastojali im pružiti doživljaj koji će utjecati na njihov razvoj, ukus, sliku sebe i svijeta koji ih okružuje, koji će ih potaknuti da misle svojom glavom  i otvoriti  im oči i srca za ljepotu. Nadamo se da smo u tome velikim dijelom  uspjeli i hvala vam što ste nas u tim nastojanjima podržali.

Svima vama, velikima i malima, publici, kolegama, suradnicima, prijateljima, od srca želimo 2019. punu zdravlja , mira, radosti, ljubavi, zadovoljstva i ostvarenih želja.

Vaše Gradsko kazalište lutaka Split