Sezona 2023. — 2024.

Za uzrast: 3+
Trajanje: 40 min.

Zlatna ribica

prema motivima bajke A. S. Puškina ,,Bajka o ribaru i ribici''

Redatelj: Branimir Rakić Kreatorica lutaka, kostima i scenografije: Danira Matošić Skladatelj: Matija Antolić Inspicijentica: Željana Cvitanović Oblikovatelj tona: Franko Perić Oblikovatelj svjetla: Lucijan Roki Uloge: Justina Vojaković-Fingler, Andrea Majica, Stipe Gugić   Premijera: 4. ožujka 2023.

Režija: Branimir Rakić

Predstava “Zlatna ribica” nastala je prema motivima “Bajke o ribaru i ribici” Aleksandra Sergejevića Puškina, a tema ljudske pohlepe kojom se onomad u svojoj bajci bavio Puškin, itekako je aktualna i u današnjem vremenu.

Branimir Rakić, autor teksta i redatelj predstave, ističe: “Predstava se bavi problemom pronalaženja ljudske sreće. Na primjeru ribarove pohlepne žene nastojat ću se približiti djeci i njihovoj, zapravo, ljudskoj potrebi da posjeduju samo svoju zlatnu ribicu koja bi ispunila sve njihove želje. Lik Prelje, koja gramzljivo želi više od onog što ima, objedinjuje u određenoj i  razumnoj mjeri osobine svih ljudi, a transformacijom njenog lika slijedom događaja u predstavi želim potaknuti gledatelje na samopreispitivanje o izvorima vlastite sreće. Je li nam za sreću uistinu potrebna zlatna ribica? Ili je sreća nešto što dolazi iz samog čovjeka koji je uspio pronaći zadovoljstvo u onome što ima? Lik Zlatne ribice kao personifikacija zadovoljstva koje dolazi izvana zapravo je izvrstan primjer putokaza neuspješne potrage za srećom, a uz čiju ćemo pomoć našoj maloj publici dati odgovor da je njihova i samo njihova zlatna ribica koja ispunjava sve želje zapravo u njima samima. Uostalom, kao u svima nama.“

Tončićeva 1, 21000 Split

SLUŽBA PRODAJE I BLAGAJNA

Tel: +385 (0)21 395 968

E-pošta: prodaja@gkl-split.hr

RADNO VRIJEME Ponedjeljak - petak: 8:30 - 12:30 sati i sat vremena prije početka predstave. Prijavite se na naš newsletter
Da, želim besplatno putem newslettera primati obavijesti o rasporedu predstava, novostima i događanjima u GKL-u Split. Slažem se da koristite moju e-mail adresu za moje osobne potrebe kao preporuku i ponudu Vaših usluga. Odjava s newslettera je moguća u bilo kojem trenutku, a upute za odjavu nalaze se u svakom newsletteru.