Arhiva

Za uzrast: 4+
Trajanje: 45 min.

Marek Bečka prema narodnoj priči

ZAŠTO JE MORE SLANO

Adaptacija i režija: Marek Bečka

Kreator lutaka, kostima i scene: Robert Smolik

Skladatelj: Vit Brukner 
Ana Marković - suradnica za jezik 

Igraju: Alin Antunović, Branimir Rakić, Milena Blažanović, Milana Buzolić-Vučica i Petar Konkoj.

Premijera: 17. rujna 2015.

Svi koji su barem jednom bili na plaži i okusili more znaju da je ono slano. Znanstvenici kažu da se gdje god voda dođe u dodir sa stijenama i zemljinom korom, neki minerali otapaju, soli dospijevaju u more iz kojega isparava čista voda i tako dalje, i tako dalje… Može li to biti istina? Možda, ali  je u našem kazalištu istina daleko jednostavnija i ljepša. Jednom davno postojao je mlinac, čaroban mlinac. Mogli ste od tog mlinca zatražiti bilo što, samo ne novac.  No, taj je mlinac bio na strašnome mjestu zvanom pakao. Upravo je tamo morao poći čovjek, otac dvoje male djece jer je njegova obitelj bila tako siromašna da nisu imali ni hrane, a kamoli soli.  Eh, zaboravili smo vam reći da u to davno vrijeme gotovo uopće nije bilo soli i zato je ona bila najdragocjenija stvar na svijetu. Za njom su čeznula i najmanja djeca, više nego za čokoladom! A taj je čovjek, po imenu Ive, imao bogatog i nimalo simpatičnog brata. Uoči Božića, Ive je imućnog brata zamolio za pomoć a on mu je, uz veliku podršku svoje jednako nesimpatične žene, dao posljednji dar u životu – veliki slani pršut - i poslao ga k vragu, pa nek' njega moli za pomoć!  Siroti Ive nije imao izbora: pognuo je glavu i pošao. 

Marek Bečka

Zašto je more slano? - TV prilog pogledajte ovdje (Sanda Grgas, 22.9.2015.)

Tončićeva 1, 21000 Split

SLUŽBA PRODAJE I BLAGAJNA

Tel: +385 (0)21 395 968

E-pošta: prodaja@gkl-split.hr

RADNO VRIJEME Ponedjeljak - petak: 8:30 - 12:30 sati i sat vremena prije početka predstave. Prijavite se na naš newsletter
Da, želim besplatno putem newslettera primati obavijesti o rasporedu predstava, novostima i događanjima u GKL-u Split. Slažem se da koristite moju e-mail adresu za moje osobne potrebe kao preporuku i ponudu Vaših usluga. Odjava s newslettera je moguća u bilo kojem trenutku, a upute za odjavu nalaze se u svakom newsletteru.