Arhiva

Za uzrast: 3+
Trajanje: 45 min.

Natalija Manojlović

VELIKA AVANTURA MALOGA MIŠA

Redateljica i koreografkinja: Natalija Manojlović

Dramturg i asistent redatelja: Dario Varga

Likovno oblikovanje predstave: Barbara Stupica

Skladatelj: Gordan Tudor

Uloge: Petar Konkoj, Ivica Beatović / Branimir Rakić, Nikša Arčanin, Ivan Medić / Srđan Brešković, Andrea Majica, Milana Buzolić - Vučica.

Mali Miš živio je kao lutka u lutkarovom rukavu. Lutkar je Mišu poklonio sav svoj talent i Miš je bio prava zvijezda u njihovom malom kazalištu. 

Jednog kišnog dana, Mišu je lutkarova ruka postala pretijesna. Poželio je veliku avanturu, svjetla pozornice, veliku potjeru, igru Mačke i Miša, bilo što, ali veliko i uzbudljivije od života u pokislom rukavu. A kako je u kazalištu sve moguće, želja mu se i ostvarila. Uz malo čarolije, našao se Mali Miš među velikim glumcima. Ali tamo nije bilo sve kako treba. Mačka s kojom je trebao imati veliku pustolovinu, razboljela se. Doktor Krtac ustvrdio je da samo ljekoviti cvijet Matricaria Chamomilla može izliječiti Mačku. I Miš se dao u potragu za ljekovitim cvijetom. Tako počinje velika avantura maloga Miša.

Tražeći Matricariu Chamomillu, Miš putuje cijelom zemljom. U moru upoznaje Morsku neman za koju je mislio da je cvijet, na Velebitu susretne uobraženu Degeniju, u gradu se umalo izgubio pokušavajući ukrasti ružu iz vaze, u Slavoniji pronađe suncokret, u Kopačkom ritu lopoč. Jedva je izvukao živu mišju glavu, a o repu da i ne govorimo. Tko zna što mu se sve moglo dogoditi da ga vjerni prijatelj Lutkar nije kriomice čuvao na putu. 

A ono što je tražio, pronašao je tek kada se vratio na početak putovanja. Matricaria Chamomilla bila mu je pred nosom, na otoku na kojem je upoznao Mačku i Doktora Krtca. A i velika avantura skrivala se na samom početku putovanja, u prijateljstvu s Lutkarom. Trebalo je u nju samo vjerovati i prepoznati ju.

Ipak je pustolovina onoliko velika koliko je velika mašta pustolova. A mašta pustolova je još veća kada u nju vjeruje i prijatelj.

Natalija Manojlović

Autorica predstave najpoznatija je publici kao koreografkinja, no njezini autorski projekti već neko vrijeme uključuju i autorske tekstove. Premda joj ovo nije prvi susret s lutkarskim teatrom, ovu predstavu ipak prije možemo uvrstiti u kazalište pokreta. Kako sama kaže, „Velika avantura maloga Miša“ je nelutkarska predstava posvećena lutkarstvu.

Tončićeva 1, 21000 Split

SLUŽBA PRODAJE I BLAGAJNA

Tel: +385 (0)21 395 968

E-pošta: prodaja@gkl-split.hr

RADNO VRIJEME Ponedjeljak - petak: 8:30 - 12:30 sati i sat vremena prije početka predstave. Prijavite se na naš newsletter
Da, želim besplatno putem newslettera primati obavijesti o rasporedu predstava, novostima i događanjima u GKL-u Split. Slažem se da koristite moju e-mail adresu za moje osobne potrebe kao preporuku i ponudu Vaših usluga. Odjava s newslettera je moguća u bilo kojem trenutku, a upute za odjavu nalaze se u svakom newsletteru.