Arhiva

Za uzrast: 4+
Trajanje: 45 min.

Tamara Kučinović prema motivima Korneja Čukovskog

UKRADENO SUNCE

Adaptacija i režija: Tamara Kučinović

Dramaturg i sladatelj: Matko Botić

Senografkinja i kreatorica lutaka: Alena Pavlović

Igraju: Sanja Vidan, Alin Antunović, Milana Buzolić-Vučica; Petar Konkoj Cailliau, Ivan Medić, Siniša Novković i Justina Vojaković Fingler.

Premijera: 4. ožujka 2016. 

Zec i Medvjed poznaju se od malih nogu i razumiju bez puno riječi. Da je po Medinoj volji, ne bi razmjenjivali ni ono malo kratkih rečenica, već bi samo mumljali i kimali glavom, a da je po Zekinoj, brbljali bi bez prestanka. Ovako, drugujući godinama, našli su se negdje na pola puta  i  u svom malom svemiru, usred šume, razumiju se savršeno.

Iznenadna prijetnja nad šumom i njezinim stanovnicima uzdrmat će i najčvršće prijateljstvo. Stari će se prijatelji zapitati koliko dobro se poznaju i jesu li spremni stajati jedan uz drugog  u najdubljem mraku, u najvećoj slabosti i najstrašnijem strahu. 

Dolazak Krokodila srušit će Medin i Zekin sigurni svijet, razotkriti licemjerje okoline i staviti na kušnju ljubav, odanost i hrabrost. 

Njihovu priču, odnosno priču o tome što se može dogoditi kada sav teret padne na leđa jednog jedinog stvorenja, a nema nikog tko bi mu znao, mogao ili želio pomoći, ispričat će vam šuma glazbom drveća, vjetra i rijeke.

49. Festival PIF, Zagreb

Nagrada  za sveokupnu likovnost Aleni Pavlović

26. Susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske, Zadar

Nagrada za najbolje oblikovanje svjetla Tamari Kučinović i Lucijanu Rokiju

Nagrada za Najbolju scenografiju Aleni Pavlović

Tončićeva 1, 21000 Split

SLUŽBA PRODAJE I BLAGAJNA

Tel: +385 (0)21 395 968

E-pošta: prodaja@gkl-split.hr

RADNO VRIJEME Ponedjeljak - petak: 8:30 - 12:30 sati i sat vremena prije početka predstave. Prijavite se na naš newsletter
Da, želim besplatno putem newslettera primati obavijesti o rasporedu predstava, novostima i događanjima u GKL-u Split. Slažem se da koristite moju e-mail adresu za moje osobne potrebe kao preporuku i ponudu Vaših usluga. Odjava s newslettera je moguća u bilo kojem trenutku, a upute za odjavu nalaze se u svakom newsletteru.