Arhiva

Za uzrast: 4+
Trajanje: 55 min.

Olja Savičević Ivančević

ŠPORKI ŠPIRO I NEPOSLUŠNA TONKA

Redatelj: Ivan Plazibat / Suradnik za scenski pokret: Damir Klemenić / Skladateljica: Tamara Obrovac/ Scenograf: Ozren Bakotić / Kostimografkinja: Ana Marin / Oblikovatelj svjetla: Lucijan Roki /Igraju: Ana Marija Veselčić, Petar Konkoj Cailliau, Milana Buzolić Vučica, Ana Uršula Najev, Tvrtko Štajcer, Andrea Majica, Sanja Vidan, Franjo Đaković i Milena Blažanović.

Draga naša publiko, mala i velika,

priča koju ćemo vam ispričati, priča je o strašnoj djeci - o Neposlušnoj Tonki i Šporkom Špiru. 
Netko će možda reći da je to priča o zločestoj djeci, ali ja vas uvjeravam da priča govori o jednoj  strašno dobroj djevojčici koja je svojeglava,  ali i hrabra, znatiželjna i odlučna i o jednom strašno dobrom momku koji nema najčistije hlače i uši, ali ima bistar pogled, čisto srce i čuje i one među nama koje drugi ljudi ne čuju.
Tonka živi u gradu Utorku, u kojem se svi, osim nje, slijepo drže pravila, a Špiro – Špiro živi u pričama i razgovorima! 
Njih dvoje se sretnu jednog običnog utorka kada Špiro pročita oglas u kojem se traži izgubljeni glas jedne Tonke.
Šporki Špiro će otkriti je li Neposlušna Tonka stvarno neposlušna ili je ona tek djevojčica koju nitko ne sluša? Je li ona zbilja izgubila svoj glas ili se zapravo radi o tome da je nitko ne čuje?
I još – postoje li i takvi slučajevi kad je dobro biti neposlušan i svojeglav i nije li ovo baš jedan takav slučaj?!  
Izlet u Uzbudljivi Svijet u koji će iz sigurnog susjedstva krenuti Tonka i Špiro i u kojem će sresti pohlepnu i bezobraznu Igrušu Plakušu i šašave Šumnjake, pokazat će se na trenutak opasnim za cijeli grad, ali ova mudra i srčana djevojčica, uz pomoć svog novog prijatelja, može spasiti stvar i okrenuti svijet na bolje. 
Zato i vi, kad je već prilika – lupite o pod, usnama cmoknite, zajedno s nama u priču skoknite! 
Olja Savičević Ivančević

Premijera: 7. listopada 2017. 

Nagrade: 

Nagrada za glumicu festivala Ani Mariji Veselčić za ulogu Tonke u predstavi "Šporki Špiro i Neposlušna Tonka"

15. međunarodni dječji kazališni festival Pozorište Zvezdarište, Beograd

Tončićeva 1, 21000 Split

SLUŽBA PRODAJE I BLAGAJNA

Tel: +385 (0)21 395 968

E-pošta: prodaja@gkl-split.hr

RADNO VRIJEME Ponedjeljak - petak: 8:30 - 12:30 sati i sat vremena prije početka predstave. Prijavite se na naš newsletter
Da, želim besplatno putem newslettera primati obavijesti o rasporedu predstava, novostima i događanjima u GKL-u Split. Slažem se da koristite moju e-mail adresu za moje osobne potrebe kao preporuku i ponudu Vaših usluga. Odjava s newslettera je moguća u bilo kojem trenutku, a upute za odjavu nalaze se u svakom newsletteru.