Sezona 2023. — 2024.

Za uzrast: 3+
Trajanje: 40 min.

Siniša Novković

Slonić Dištonić

Autor i redatelj: Siniša Novković / Lutke, kostimi i scena: Luka Duplančić / Glazba: Tomislav Topić / Svjetlo: Lucijan Roki / Ton: Franko Perić  Igraju: Sanja Vidan, Ivan Medić, Branimir Rakić (Stipe Gugić), Justina Vojaković Fingler, Franjo Đaković, Milana Buzolić, Milena Blažanović, Andrea Majica Inspicijentica: Željana Cvitanović Suradnica u izradi lutaka: Danira Matošić Lutke, kostimi i scenografija izrađeni u radionicama GKL-a Split Tehnika GKL Split: Voditelj tehnike: Nenad Keč/ Voditeljica kostimske opreme: Smiljana Penić  / Voditelj pozornice i regulater osvjetljivač: Mišo Petrović / Izrađivač lutaka, scene i rekvizita: Zdeslav Kukoč / Scenski radnik i vozač: Tomislav Metličić / Scenski radnik i stolar: Zdravko Radovniković / Krojačica: Mirela Marunčić   Premijera: 4. prosinca 2021.  

Režija: Siniša Novković

Intonacija je raspjevana kraljevina kojom vladaju kralj Solo i kraljica Arija. Svake godine kralj i kraljica organiziraju glazbeni festival u kojem se najbolji pjevači i svirači iz cijelog svijeta natječu za prestižnu nagradu „Zlatni Akord“. Čarobnjak Mandolini je počasni član žirija i jedini u kraljevini koji ne zna pjevati ni svirati. Kada ne dobije pozivnicu za ovogodišnji festival, razljućeni čarobnjak ga odluči uništiti. Noć prije finale, njegov pomoćnik Slonić svojom specijalnom metodom cijelom carstvu ukrade ritam i sluh . Što će se dogoditi s festivalom „Zlatni Akord“,  hoće li tradicija biti uništena, a cijelo kraljevstvo bačeno u očaj, otkrit ćete u napetoj završnici ove uzbudljive i raspjevane lutkarske predstave.

Nova zanimljiva lutkarska predstava u Splitu koja je i parodija Eurosonga, a nastupaju grupe Bečki bećarac, Maslinovo uje i Rokeri smo wau. Jasmina Parić, Slobodna Dalmacija (30.11.2021.) U splitskoj predstavi ‘Slonić Dištonić‘ lutke govore o različitima, o dobroj i lošoj glazbi. Jasmina Parić, Slobodna Dalmacija (08.12.2021.)  

Tončićeva 1, 21000 Split

SLUŽBA PRODAJE I BLAGAJNA

Tel: +385 (0)21 395 968

E-pošta: prodaja@gkl-split.hr

RADNO VRIJEME Ponedjeljak - petak: 8:30 - 12:30 sati i sat vremena prije početka predstave. Prijavite se na naš newsletter
Da, želim besplatno putem newslettera primati obavijesti o rasporedu predstava, novostima i događanjima u GKL-u Split. Slažem se da koristite moju e-mail adresu za moje osobne potrebe kao preporuku i ponudu Vaših usluga. Odjava s newslettera je moguća u bilo kojem trenutku, a upute za odjavu nalaze se u svakom newsletteru.