Arhiva

Za uzrast: 3+
Trajanje: 45 min.

Sanja Vidan

PIPO PIŠE DJEDU MRAZU

Redatelj: Srđan Brešković

Lutke, kostimi i scenografija: Alena Pavlović (lutke Pipo i Pipa izrađene su prema originalnim lutkama Vlaste Rončević)

Skladatelj: Nenad Šiškov

Scenski pokret: Maja Đurinović

Glume i lutke animiraju: Sanja Vidan, Alin Antunović, Andrea Majica, Milena Blažanović, Tvrtko Štajcer i Srđan Brešković.

Vragolasti Pipo ovog se prosinca pojavljuje u prvom blagdanskom izdanju omiljenog serijala koji se bavi njegovim odrastanjem i nestašlucima. Razmišljajući o poklonima koje će tražiti od Djeda Mraza, Pipo će naučiti da se oni najljepši pokloni ne kupuju nego se stvaraju i osjećaju te da se neke, naizgled nepopravljive stvari mogu popraviti, baš kao i način na koji se odnosimo jedni prema drugima. Pipo je lutak ne samo dugog jezika i britkog humora nego i, kako će se ponovno pokazati, velikog srca. Dobro je poznato da je kraj svake godine istovremeno novi početak, stoga je druženje s Pipom prilika da se za taj početak pripremimo iskrena osmijeha i čista srca – onako kako to samo djeca znaju – te da tako i sami dopustimo da nam srce raste.

Premijera: 8. prosinac 2018.

„Pipo piše Djedu Mrazu“ peta je „epizoda“  kazališnog serijala o malom lutku rođenom iz toplog kruha, koji svojom tvrdoglavom i naopakom naravi zadaje glavobolju prijateljima i nasmijava publiku. Prva predstava serijala premijerno je izvedena 1996. g i zvala se „Prvi dan maloga Pipa“, a autorica teksta i redateljica bila je Dunja Adam koja je zajedno s  Vlastom Rončević (lutke i scena), Mirkom Krstičevićem  i ansamblom GKL-a autorski oblikovala ukupno četiri predstave o ovom vragolastom lutku. Pipu je život udahnula nezamjenjiva Sanja Vidan i svojom ga  jedinstvenom i duhovitom interpretacijom učinila prepoznatljivim simbolom našeg kazališta, na radost i oduševljenje brojnih generacija djece.  Pipovu prijateljicu Pipu, neodoljivu „ružičastu djevojčicu“ , s kojom se on neprestano prepire i bez koje zapravo ne može, oblikovala je i oduvijek je igra glumica Alin Antunović. U ulogama ostalih Pipovih prijatelja tijekom godina su se izmijenili gotovo svi glumci GKL-a Split.

Tončićeva 1, 21000 Split

SLUŽBA PRODAJE I BLAGAJNA

Tel: +385 (0)21 395 968

E-pošta: prodaja@gkl-split.hr

RADNO VRIJEME Ponedjeljak - petak: 8:30 - 12:30 sati i sat vremena prije početka predstave. Prijavite se na naš newsletter
Da, želim besplatno putem newslettera primati obavijesti o rasporedu predstava, novostima i događanjima u GKL-u Split. Slažem se da koristite moju e-mail adresu za moje osobne potrebe kao preporuku i ponudu Vaših usluga. Odjava s newslettera je moguća u bilo kojem trenutku, a upute za odjavu nalaze se u svakom newsletteru.