Arhiva

Za uzrast: 3+
Trajanje: 40 min.

Hans Christian Andersen

PALČICA

Režija i dramatizacija: Branimir Rakić  / Kreator lutaka i scenografije: Luka Duplančić / Skladatelj: Joško Koludrović / Tehnolog lutaka: Nenad Keč

Igraju: 

Andrea Majica...............................Palčica

Ivan Medić....................................Sin Žabac, Mama Hrušt, Lastavica, Krt

Milana Buzolić..............................Mama Žaba, Sin Hrušt, Mišica, Crv, Palčić

U predstavi sudjeluju i:  Željana Cvitanović / Justina Vojaković Fingler i Zdravko Radovniković

Lutkarskim uprizorenjem jedne od najpoznatijih bajki Hansa Christiana Andersena upoznat ćemo maleno biće po imenu Palčica koja bez obzira na svoju veličinu ipak čini velike stvari.

Unatoč brojnim preprekama na svom putovanju, koje je metafora odrastanja, sićušna i krhka Palčica pokazuje iznimnu upornost, odlučnost i hrabrost ne štedeći se upravo u onom aspektu življenja koji nas svih poziva na empatično djelovanje – pomaganju drugima.

Na putu pronalaska svog svijeta i osobe slične sebi, Palčica uspješno svladava prve separacijske strahove odvajanja od najbližih ali i utjecaje okoline kojima ne dozvoljava da zaustave njezinu potragu.

Upravo je putovanje, odnosno traganje za unutarnjim zadovoljstvom, okosnica ove predstave.

Zajedno s Palčicom otputovat ćemo u njezine pustolovine, sanjati i boriti se za slobodu, odrastati i uvidjeti kako je moguće biti ranjiv i sam, a usprkos tome ostati hrabar i svoj.

Optimistična vizija svijeta kojeg na koncu putovanja Palčica prepoznaje kao svoj zapravo je poticaj malim gledateljima i svojevrsna poruka da u odrastanju uvijek odaberu dobrotu, empatiju, hrabrost, odlučnost i vlastitu slobodu.

Premijera: 4. lipnja 2020.

Tončićeva 1, 21000 Split

SLUŽBA PRODAJE I BLAGAJNA

Tel: +385 (0)21 395 968

E-pošta: prodaja@gkl-split.hr

RADNO VRIJEME Ponedjeljak - petak: 8:30 - 12:30 sati i sat vremena prije početka predstave. Prijavite se na naš newsletter
Da, želim besplatno putem newslettera primati obavijesti o rasporedu predstava, novostima i događanjima u GKL-u Split. Slažem se da koristite moju e-mail adresu za moje osobne potrebe kao preporuku i ponudu Vaših usluga. Odjava s newslettera je moguća u bilo kojem trenutku, a upute za odjavu nalaze se u svakom newsletteru.