Arhiva

Za uzrast: 3+
Trajanje: 40 min.

Zdenka Mišura

OHOLICA

prema bajci braće Grimm

Režija: Dunja Adam
Obnova režije: Milena Blažanović
Kostimi, scena i lutke: Vlasta Rončević
Obnova kostima, scene i lutaka prema zamisli V. Rončević: Milana Buzolić-Vučica
Glazba: Mirko Krstičević
Koreografija: Maja Đurinović
Igraju: Milena Blažanović i Milana Buzolić- Vučica
Oblikovanje svjetla: Lucijan Roki

Vrijednost poznatih bajki leži u njihovoj dubokoj simboličkoj vrijednosti, prenošenju edukativnih i moralnih pouka i ljepoti zbog koje su brojnim autorima trajni izvor nadahnuća i tumačenja ljudskih mana i vrlina.

Predstava "Oholica" nastala je prema klasičnoj bajci braće Grimm "Kraljevna i žabac" koju smo prilagodili našem vremenu. Željeli smo pritom pokazati da likovi iz bajke ne ostaju u njenim okvirima, već ih s manama i vrlinama možemo naći u našem, stvarnom životu. Nije slučajno novi naziv ovoj bajci „Oholica“, jer želi ukazati na oholost kao izrazito ružnu ljudsku manu iz koje redom proizlaze i druge: sebičnost, samoljublje, nepoštivanje zadane riječi… Ova nas priča upozorava na njegovanje vrlina poput ljubaznosti i uvažavanja drugih, ma kako se oni razlikovali od nas, kako bismo živjeli u sreći, miru i slozi.

Tončićeva 1, 21000 Split

SLUŽBA PRODAJE I BLAGAJNA

Tel: +385 (0)21 395 968

E-pošta: prodaja@gkl-split.hr

RADNO VRIJEME Ponedjeljak - petak: 8:30 - 12:30 sati i sat vremena prije početka predstave. Prijavite se na naš newsletter
Da, želim besplatno putem newslettera primati obavijesti o rasporedu predstava, novostima i događanjima u GKL-u Split. Slažem se da koristite moju e-mail adresu za moje osobne potrebe kao preporuku i ponudu Vaših usluga. Odjava s newslettera je moguća u bilo kojem trenutku, a upute za odjavu nalaze se u svakom newsletteru.