Arhiva

Za uzrast: 3+
Trajanje: 45 min.

David Petrović prema slikovnicama Jelene Pervan i Jelene Brezovec

MRLJEK I PRLJEK

Gradsko kazalište lutaka Rijeka

16. Festival hrvatske drame za djecu ''Mali Marulić''

Srijeda, 5.4. u 11 h / GKL Split

Redatelj: David Petrović

Tehnologinja lutaka (prema ilustracijama slikovnice): Luči Vidanović

Scenografkinja i kostimografkinja: Luči Vidanović

Skladatelj: Krešimir Kunda 

Oblikovatelj svjetla: Sanjin Seršić

Suradnica za scenski pokret: Martina Hrlić Rogić

Igraju: ALEX ĐAKOVIĆ / DAVID PETROVIĆ, KARIN FRÖHLICH, DAMIR ORLIĆ, PETRA ŠARAC, ANDREA ŠPINDEL

Urnebesno zabavan i duhovit serijal Mrljek i Prljek Jelene Pervan i Jelene Brezovec, sastoji se od tri slikovnice koje su ujedno poučne priče za djecu o higijeni. Glavne uloge u njima imaju Mrljek i Prljek, dvije zloćkaste bakterije koje obožavaju sve što je „mrljavo, prljavo, bljakasto, fujkasto, sluzavo i smrdljivo“. Uz to ova dva šašavca su i trapavi, zbunjeni, nestašni i nespretni, rade ono što ih veseli, ali uvijek pretjeruju i sami sebi zakuhaju neku kašu, pa tako brzo i lako osvajaju naše simpatije jer na kraju nisu nikakvi „bauci“ kojih se djeca trebaju bojati. Kao što će na kraju priče djeca naučiti da bauk nije niti oprati kosu, zube ili ruke. A to će sve saznati prateći lude avanture kroz koje su prolazili Mrljek i Prljek, dok su obitavali na neopranim kosama, pokvarenim zubićima i prljavim ručicama.

Tončićeva 1, 21000 Split

SLUŽBA PRODAJE I BLAGAJNA

Tel: +385 (0)21 395 968

E-pošta: prodaja@gkl-split.hr

RADNO VRIJEME Ponedjeljak - petak: 8:30 - 12:30 sati i sat vremena prije početka predstave. Prijavite se na naš newsletter
Da, želim besplatno putem newslettera primati obavijesti o rasporedu predstava, novostima i događanjima u GKL-u Split. Slažem se da koristite moju e-mail adresu za moje osobne potrebe kao preporuku i ponudu Vaših usluga. Odjava s newslettera je moguća u bilo kojem trenutku, a upute za odjavu nalaze se u svakom newsletteru.