Arhiva

Za uzrast: 3+
Trajanje: 40 min.

Ana Prolić

KATIN TAJNI ZAČIN

Predstava je dostupna online za 48h najma ovdje. 

Autorica teksta, songova i redateljica: Ana Prolić / Suradnik za scenski pokret, asistent režije: Damir Klemenić / Glazba: Damir Šimunović / Kreatorica scene i kostima: Zdravka Ivandija Kirigin / Kreatorica lutke: Danira Matošić / Oblikovanje svjetla: Lucijan Roki / Oblikovanje tona: Franko Perić

Igraju: Ana Marija Veselčić, Alin Antunović, Sanja Vidan, Andrea Majica, Franjo Đaković i Maro Drobnić.

Predstava Katin tajni začin inspirirana je mnogim junakinjama i junacima svjetske književnosti za djecu koji su, suočeni sa životnim izazovima, pokazali iznimnu odvažnost, poduzetnost, nesebičnost i veliko srce, te time osvijestili kako su kadri za puno veće pothvate a onda i uspjehe no što im se (i njihovoj okolini) činilo.

Takvom će se pokazati i šestogodišnja Kate koja, od kada su joj roditelji u potrazi za poslom i svjetlijim životom za svoju obitelj otišli u daleki svijet, živi s bakom i sa svojom pohabanom krpenom lutkom.

Katu zatičemo u velikom iščekivanju i očekivanju.  Iščekuje Božić, novu lutku koja govori, stol pun naširoko poznatih bakinih fritula i ponajviše – dolazak mame i tate. Ostvarivanje svega toga očekuje bez prepreka, zapleta, bakine bolesti, neplaćenih računa, straha, osjećaja krivnje i nemoći, neopisive čežnje i slutnje gubitka. No, kako to biva u životu, a nerijetko kad se najmanje nadamo, stvari krenu u sasvim drugom smjeru. Nizbrdo.

Nakon prvotnog očajanja i osjećaja bezizlaznosti, Kate će, motivirana ljubavlju i čežnjom za roditeljima, kao i prkosom prema vlastitoj nemoći, pronaći snagu, odvažnost i hrabrost; pronaći će tajni recept za promjenu smjera. A i za fritule.

Tajni začin inspiriran je brojnim stvarnim djevojčicama i dječacima, roditeljima, djedovima, bakama i  njihovom dubokom ljubavlju, kao najvećim darom čiju snagu i ljepotu ponekad zaboravimo.

Kako to biva u životu, a često baš pred Božić, stvari krenu u sasvim drugom smjeru. Uzbrdo.

Premijera: 30. studenoga 2019.


YouTube link

Tončićeva 1, 21000 Split

SLUŽBA PRODAJE I BLAGAJNA

Tel: +385 (0)21 395 968

E-pošta: prodaja@gkl-split.hr

RADNO VRIJEME Ponedjeljak - petak: 8:30 - 12:30 sati i sat vremena prije početka predstave. Prijavite se na naš newsletter
Da, želim besplatno putem newslettera primati obavijesti o rasporedu predstava, novostima i događanjima u GKL-u Split. Slažem se da koristite moju e-mail adresu za moje osobne potrebe kao preporuku i ponudu Vaših usluga. Odjava s newslettera je moguća u bilo kojem trenutku, a upute za odjavu nalaze se u svakom newsletteru.