Sezona 2023. — 2024.

6 termina
Za uzrast: 3+
Trajanje: 40 min.

Ivana Đula i Milica Sinkauz

Kaktus bajka

prema motivima ''Kaktus bajki'' Sunčane Škrinjarić

Redateljica: Renata Carola Gatica Kreatori glazbe: Ivana Đula i Luka Vrbanić Kreatorica lutaka, scenografije i kostima: Alena Pavlović Izrada i tehnologija lutaka: Luči Vidanović Oblikovatelj svjetla: Lucijan Roki Oblikovateljica tona: Željana Cvitanović Uloge: Ivan Medić: Tata jež, Kaktus-car Justina Vojaković-Fingler: Mali jež 1, Kuharica, Oštrilo, Oblak, Olovka Kaktus-red Stipe Gugić: Mali jež 2, Čičak, Olovka, Čarobnjak, Kaktus-drvored

Režija: Renata Carola Gatica

„Poznato je da su kaktus bajke prave poslastice za ježeve, iako još nitko nije dokučio u čemu je razlika između njih i običnih bajki. O tome učenjaci još raspravljaju, pa će u dogledno vrijeme biti objavljeni rezultati njihovih istraživanja.”
Načelno se ipak slažu u tome da je bajka kraća priča, u kojoj se pripovijeda obično o samo jednom događaju s malim brojem likova. Tvrde da takva priča mora biti fantastična, da likovi, stvari i pojave koji se u njoj pojave nisu stvarni.


No, ježevi, kaktusi, olovke, čičak, oblaci, trnje i cvijet veoma su stvarni i svi smo ih u svom životu vidjeli mnogo puta. Isto je tako normalno da kaktus ima bodlje, da su one oštre i zašiljene i da bodu. Ništa misteriozno nema ni u tome da oblak ponekad zaplače i na zemlju padne kiša. Cvijet može izgledati fantastično, ali sasvim je uobičajeno da s vremena na vrijeme, kad osjeti potrebu za time, procvjeta i pokaže se svijetu u svojoj ljepoti. Pa ipak, kada se sve to sabere zajedno, nastane bajka. Kaktus bajka. Naoštrite svoju pažnju i pridružite se učenjacima u istraživanju tog fenomena. Ako ste dovoljno oštri, možda se tajna kaktus bajki kod vas rascvjeta mnogo prije nego budu objavljeni njihovi rezultati.
 

Premijera: 30. studenoga 2022.

Premijera 'Kaktus bajke' u Gradskom kazalištu lutaka Split: Priče za male ježeve, djecu i sve koji su dovoljno maštoviti Jasmina Parić, Slobodna Dalmacija (30.11.2022.)

Tončićeva 1, 21000 Split

SLUŽBA PRODAJE I BLAGAJNA

Tel: +385 (0)21 395 968

E-pošta: prodaja@gkl-split.hr

RADNO VRIJEME Ponedjeljak - petak: 8:30 - 12:30 sati i sat vremena prije početka predstave. Prijavite se na naš newsletter
Da, želim besplatno putem newslettera primati obavijesti o rasporedu predstava, novostima i događanjima u GKL-u Split. Slažem se da koristite moju e-mail adresu za moje osobne potrebe kao preporuku i ponudu Vaših usluga. Odjava s newslettera je moguća u bilo kojem trenutku, a upute za odjavu nalaze se u svakom newsletteru.