Arhiva

Ksenija Zec i Saša Božić

GLAZBATORIJ

Režija, koreografija i dramaturgija: Ksenija Zec i Saša Božić /Scenografija i kostimografija: Zdravka Ivandija Kirigin /Glazba i izbor glazbe: Damir Šimunović /Igraju: Nikša ArčaninMilana Buzolić - VučicaPetar Konkoj i Marko Petrić

Svečana praizvedba: 26. rujna 2013.
 

GLAZBATORIJ predstavlja uzbudljivo putovanje u svijet klasične glazbe. 

Dječak Marko odlučuje da ne želi više ići u glazbenu školu. Provodi dan s roditeljima, igrajući se s prijateljima, te šećući po gradu ( umjesto odlaska na glazbeni sat). No njegovi prijatelji, uz pomoć publike pokazat će mu da je glazba svuda oko njega i krije neslućene mogućnosti igre. Marko otkriva svoje skrivene talente i pridružuje se koncertu u čudesnom Glazbatoriju.

U suvremenom svijetu sužen je prostor susreta sa klasičnom glazbom i  kreativnim mogućnostima koje glazba  pruža djeci. Glazbatorij priča suvremenim kazališnim jezikom koji djeca instinktivno prepoznaju. Odvodi ih u maštoviti svijet, pozivajući ih da povežu njegove dijelove, pomiče ih u njihovom ritmu, i istražuje njihovu vlastitu emocionalnu i melodičku dimenziju.

Djeca će naučiti kako glazba može postati sve, stvoriti se od svega, promijeniti naš dan, ući u snove, učenje, igru.  Gledatelji se upoznaju s elementima koji tvore glazbu kao što su ritam, melodija, instrumenti, te kroz interaktivnu igru  sa glumcima ulaze u fantastični svijet glazbenih mogućnosti. Uz autorsku glazbu Damira Šimunovića, u predstavi se koriste odlomci iz djela klasične glazbe Pechelbela, Griega, Brahmsa, Bizeta, Straussa i Rimskij Korsakova.

Ksenija Zec i Saša Božić, autori su nagrađivanih predstava Tijelo, VIS Životinje i Šeherezada, koje je splitska publika mogla vidjeti na festivalu Mali Marulić. Njihove predstave obilježene su glumačkom energijom, elementima teatra objekta i pokreta koje najmlađi s radošću prihvaćaju.

Iz medija: 

Maestralna predstava na jeziku pokreta! (naslov u tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije, autorica:  Jasmina Parić, 30.09.2013.)

Nagrade: 

7. festival hrvatske drame za djecu Mali Marulić, Split, 2014. 

Nagrada za najboju predstavu u cjelini

Nagrada za glumačka ostavrenja Nikši Arčaninu u predstavama Glazbatorij i Pobuna u postolarskoj radionici

Nagrada za glumačo ostavrenje Marku Petriću u predstavi Glazbatorij

Nagrada za scenski pokret Kseniji Zec i Saši Božiću

17. festival HC Assitej, Čekovec, 2014.

Nagrada za najbolje muško ostvarenje Nikši Arčaninu za ulogu profesora 

Nagrada hrvatskog glumišta, Zagreb 2014.

Nagrada za najbolje muško glumačko ostvarenje u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu Marku Petriću za ulogu Marka

Predstava je dostupna online za 48h najma ovdje. 

Tončićeva 1, 21000 Split

SLUŽBA PRODAJE I BLAGAJNA

Tel: +385 (0)21 395 968

E-pošta: prodaja@gkl-split.hr

RADNO VRIJEME Ponedjeljak - petak: 8:30 - 12:30 sati i sat vremena prije početka predstave. Prijavite se na naš newsletter
Da, želim besplatno putem newslettera primati obavijesti o rasporedu predstava, novostima i događanjima u GKL-u Split. Slažem se da koristite moju e-mail adresu za moje osobne potrebe kao preporuku i ponudu Vaših usluga. Odjava s newslettera je moguća u bilo kojem trenutku, a upute za odjavu nalaze se u svakom newsletteru.