Arhiva

Za uzrast: 7+
Trajanje: 45 min.

Dinko Šimunović

DUGA

Dječje kazalište Dubrava

16. Festival hrvatske drame za djecu ''Mali Marulić''

Srijeda, 5.4. u 12:30 h / GKM Split

Autorice koncepta: Ana Maria Štefanac, Ana Kreitmeyer i Dina Vukelić
Redateljica: Ana Kreitmeyer
Dramaturginja i autorica teksta: Dina Vukelić
Izvođačica: Ana Maria Štefanac 

Skladateljica: Linda Uran
Scenografkinja i kostimografkinja: Stella Leboš
Autorica videa: Dina Vukelić
Dizajnerica plakata: Marta Dolenčić
Fotografije: Tomislav Klarić

Tehničar rasvjete: Dominik Lenac Sanković
Tehničar tona: Dino Čosić


“Duga” Dinka Šimunovića bezvremenska je pripovijetka koja rastvara svjetove mašte i vodi generacije mladih čitateljica i čitatelja kroz krajolike prošlosti i sva ondašnja pravila, forme i običaje, odvojene za djevojčice i dječake. U ovoj kazališnoj interpretaciji donosi se jedan od mogućih pogleda na klasični predložak, tako što se isprepliću i prožimaju sudbine dviju Srna iz dvaju različitih vremenskih perioda. Današnja Srna ide u 6. b razred. Voli duksice, crnu boju, TikTok i nogomet. No, smije li Srna igrati nogomet s dečkima iz razreda? I što će Srna napraviti da se izbori za slobodnu igru? Što povezuje dvije imenjakinje – modernu buntovnicu i maštovitu, ali suspregnutu djevojčicu iz “Duge”? I što za obje predstavlja duga? Rascjep od više od sto godina dijeli živote djevojčica, no njihove su želje, maštanja i ciljevi ujedinjeni u jednakom naumu – borbi za jednakost. Nova monodramska predstava okuplja autorski tim koji čine Ana Maria Štefanac, Ana Kreitmeyer, Dina Vukelić, Linda Uran i Stella Leboš.

Tončićeva 1, 21000 Split

SLUŽBA PRODAJE I BLAGAJNA

Tel: +385 (0)21 395 968

E-pošta: prodaja@gkl-split.hr

RADNO VRIJEME Ponedjeljak - petak: 8:30 - 12:30 sati i sat vremena prije početka predstave. Prijavite se na naš newsletter
Da, želim besplatno putem newslettera primati obavijesti o rasporedu predstava, novostima i događanjima u GKL-u Split. Slažem se da koristite moju e-mail adresu za moje osobne potrebe kao preporuku i ponudu Vaših usluga. Odjava s newslettera je moguća u bilo kojem trenutku, a upute za odjavu nalaze se u svakom newsletteru.