Arhiva

Za uzrast: 11+
Trajanje: 50 min.

Vanja Jovanović i Patrik Gregurec

DRVLJACI

Kazališna družina Pinklec, Čakovec

16. Festival hrvatske drame za djecu ''Mali Marulić''

Utorak, 4.4. u 12 h / GKL Split

Autori teksta: Vanja Jovanović i Patrik Gregurec

Redatelj: Vanja Jovanović

Dramaturg: Patrik Gregurec

Likovnost predstave: Alena Pavlović

Autor glazbe: Šimun Matišić

Igraju: Davor Dokleja, Bruno Kontrec, Mario Jakšić, Karolina Horvat

Drvljaci je lutkarsko-igrana predstava namijenjena djeci viših razreda osnovne škole. Ona se bavi pojmom odgovornosti kroz odnos prema obitelji, prema prijateljima i prema prirodi.

O tome progovara kroz priču o obitelji drvljaka, mitskih bića koja stanuju na drveću iz kojih izvlače sve egzistencijalne potrepštine i koje smatraju domom.

Njihov idealni obiteljski život prekine spoznaja da je drveća oko njih sve manje i da postepeno gube mjesto za život jer, njima, do tada nepoznata bića, ljudi, ruše šumu zbog svojih egzistencijalnih potreba.

Ova predstava usredotočena je na to kako se obitelj drvljaka nosi s činjenicom njihovog skorog izumiranja.

Kroz ovu simboličnu i duhovitu predstavu nastojimo ogledati sebe u odnosu na vlastitu okolinu i olako shvaćanje svega što nam je od prirode dano.

Tončićeva 1, 21000 Split

SLUŽBA PRODAJE I BLAGAJNA

Tel: +385 (0)21 395 968

E-pošta: prodaja@gkl-split.hr

RADNO VRIJEME Ponedjeljak - petak: 8:30 - 12:30 sati i sat vremena prije početka predstave. Prijavite se na naš newsletter
Da, želim besplatno putem newslettera primati obavijesti o rasporedu predstava, novostima i događanjima u GKL-u Split. Slažem se da koristite moju e-mail adresu za moje osobne potrebe kao preporuku i ponudu Vaših usluga. Odjava s newslettera je moguća u bilo kojem trenutku, a upute za odjavu nalaze se u svakom newsletteru.