Arhiva

Za uzrast: 10+
Trajanje: 35 min.

Petra Cicvarić

DISLIKE

Gradsko kazalište Zorin dom Karlovac

16. Festival hrvatske drame za djecu ''Mali Marulić''

Utorak, 4.4. u 10 h / GKM Split

Režija: Peđa Gvozdić

Tekst: Petra Cicvarić

Autor glazbe i scenograf: Peđa Gvozdić

Koreografija: Goran Koprenica

Kostimografkinja: Morana Petrović

Garderobijerka: Mirjana Špehar

Oblikovanje svjetla: Robert Pavlić

Operator tona: Bojan Blažević

Voditelj tehnike: Davor Trupac

Tehnička podrška: Igor Živković

Inspicijent: Goran Glavač

Igraju: Andro Damiš (Psycho Mouse) i Peđa Gvozdić (DJ Djape)

U predstavi "Dislike" upoznat ćete mladog youtubera, influencera i trap umjetnika poznatog pod pseudonimom Psycho mouse. Psycho mouse dolazi u vaše škole te se pjesmom, plesom i “spikom” obraća mladoj publici govoreći im o svom virtualnom uspjehu, ali i o prednostima i manama virtualnog svijeta općenito. On upoznaje svoju publiku s Marinom, jednom običnom djevojkom iz škole kojoj neprestano stižu neugodni komentari na društvenim mrežama, komentari zbog kojih se zatvorila u svoju sobu, izolirala od svijeta, komentari koji joj izjedaju dušu i život. Marini nitko ne može pomoći - ako kaže roditeljima ili profesorima što joj se događa, svi će ju u školi prozvati “drukericom” pa će joj postati još gore. Ima li izlaza iz Marinine situacije? Možemo reći kako su komentari bezazleni, napisani “samo iz šale” ili kako se ne smije sve na internetu shvaćati ozbiljno, ali cyberbullying, odnosno zlostavljanje na društvenim mrežama, ostavlja neizbrisive tragove u životima mladih.  Ovo je predstava koja pokušava dočarati što se događa jednoj mladoj osobi koja je žrtva takvog zlostavljanja. Ovo je predstava zbog koje ćete, nadamo se, razmisliti idući put prije nego što ćete nekome ispod slike ostaviti ružni komentar misleći kako je to samo “dobra fora”. Jer jedna takva “dobra fora” može biti završni “knock-out”.

Tončićeva 1, 21000 Split

SLUŽBA PRODAJE I BLAGAJNA

Tel: +385 (0)21 395 968

E-pošta: prodaja@gkl-split.hr

RADNO VRIJEME Ponedjeljak - petak: 8:30 - 12:30 sati i sat vremena prije početka predstave. Prijavite se na naš newsletter
Da, želim besplatno putem newslettera primati obavijesti o rasporedu predstava, novostima i događanjima u GKL-u Split. Slažem se da koristite moju e-mail adresu za moje osobne potrebe kao preporuku i ponudu Vaših usluga. Odjava s newslettera je moguća u bilo kojem trenutku, a upute za odjavu nalaze se u svakom newsletteru.