Arhiva

Za uzrast: 5+
Trajanje: 50 min.

Olja Lozica

DARMARZEMSKA

Autorica i redateljica: Olja Lozica /Skladatelj i dramaturg: Matko Botić /Scenograf i kostimograf:  Igor Vasiljev /Igraju:  Andrea Majica, Nikša Arčanin i Petar Konkoj

Svečana praizvedba: 14. ožujka 2014.

Dječak Dario i djevojčica Marija, iste dobi i posve različitih karaktera, stjecajem okolnosti jednog poslijepodneva ostaju sami u kući. Svatko na svojoj strani, zadubljeni u najnovije tehnološke igračke, ni ne pokušavaju komunicirati s onim drugim, drugačijim. Što bi uopće jedna rasplesana i razigrana djevojčica i sramežljiv, pomalo trapav dječak, zaljubljen u knjige i znanost, mogli imati zajedničko osim godina? O čemu mogu razgovarati, kakvu igru igrati?

Vjerojatno bi tog dana, čekajući da se odrasli vrate, Dario i Marija ostali razdvojeni, svatko unutar svog zamišljenog teritorija, da iznenada zbog oluje cijela zgrada nije utonula u mrak. Nestankom struje gase se ekrani, zatvaraju prozori u virtualne svjetove i otvaraju vrata u svijet mašte, u kojem je moguće zamisliti svašta, pa i vidjeti ono čega nema. Dario i Marija morat će dobro otvoriti oči, um i srce i približiti se jedno drugome u borbi protiv zajedničke opasnosti.

U mraku jednog običnog stana u običnoj zgradi, dvoje djece izmaštat će zemlju Darmarzemsku i shvatiti da su puno sličniji nego što bi se na prvi pogled moglo pomisliti.

Nagrade

15. Naj, naj, naj festival, Zagreb 2015.

Nagrada za najbolju režiju Olji Lozici

Nagrada za najbolju scenografiju Igoru Vasiljevu

8. festival hrvatske drame za djcu Mali Marulić Split, 2015.

Nagrada za najbolju žensku ulogu Andrei Majici

18. susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC Assitej, Čakovec

Nagrada za najbolju žensku ulogu Andrei Majici za ulogu Marije

Nagrada za najbolju scenografiju Igoru Vasiljevu

Nagrada za najbolji dramski tekst Olji Lozici

YouTube link

Tončićeva 1, 21000 Split

SLUŽBA PRODAJE I BLAGAJNA

Tel: +385 (0)21 395 968

E-pošta: prodaja@gkl-split.hr

RADNO VRIJEME Ponedjeljak - petak: 8:30 - 12:30 sati i sat vremena prije početka predstave. Prijavite se na naš newsletter
Da, želim besplatno putem newslettera primati obavijesti o rasporedu predstava, novostima i događanjima u GKL-u Split. Slažem se da koristite moju e-mail adresu za moje osobne potrebe kao preporuku i ponudu Vaših usluga. Odjava s newslettera je moguća u bilo kojem trenutku, a upute za odjavu nalaze se u svakom newsletteru.