Sezona 2023. — 2024.

3 termina
Za uzrast: 5+

Valentina i Luka Mavretić inspirirano motivima "Legende o Danku"

Dankovo srce

Redatelj: Jure Radnić

Autori teksta: Valentina Mavretić i Luka Mavretić

Scenografi: Jure Radnić, Karmen Telišman, Helena Bacinger Škrlec, reGalerija

Kostimografkinja: Sonja Obradović

Skladatelj: Tvrtko Hopek

Oblikovatelj tona: Franko Perić 

Oblikovatelj svjetla: Lucijan Roki

Suradnica za scenski govor: Bruna Bebić

 

Uloge:

DANKO - Stipe Gugić

TAMARA - Andrea Majica

VRAČ - Branimir Rakić

KLARISA - Justina Vojaković-Fingler

ŽIŽ - Stipe Jelaska

MARK - Petar Salečić

NERA - Milena Blažanović

 

„Dankovo srce” predstava je nastala po motivima „Legende o Danku“ koja tematizira srčanost glavnog junaka, dječaka Danka.

On živi u izmišljenoj zemlji u kojoj vlada mrak, a jednog dana se napokon ohrabri i odluči pronaći Svjetlo. U veliku pustolovinu kreće s cijelim plemenom, a pokazat će se kako put do Svjetla nije nimalo lak. Zbog raznih nevolja koje ih snađu u potrazi, pleme počinje sumnjati i sve više negodovati zbog napuštanja mraka.

“Dankovo srce” kroz jednostavna i djeci uzbudljiva scenska rješenja, upotpunjena magičnom snagom scenskog pokreta, govori o svjetlu i tami kao simbolima dobra i zla, a pokazuje kako je dovoljna tek iskra mašte da potakne velike promjene.

Što će hrabri dječak Danko napraviti i hoće li ova priča imati ,,svijetao” kraj, možete saznati u ovoj predstavi s mnogo čarolije, magičnih krijesnica, ššššuma valova i drugih maštovitih elemenata koji će Danku pomoći u pravom trenutku.

Premijera: 28. lipnja 2024.

Tončićeva 1, 21000 Split

SLUŽBA PRODAJE I BLAGAJNA

Tel: +385 (0)21 395 968

E-pošta: prodaja@gkl-split.hr

RADNO VRIJEME Ponedjeljak - petak: 8:30 - 12:30 sati i sat vremena prije početka predstave. Prijavite se na naš newsletter
Da, želim besplatno putem newslettera primati obavijesti o rasporedu predstava, novostima i događanjima u GKL-u Split. Slažem se da koristite moju e-mail adresu za moje osobne potrebe kao preporuku i ponudu Vaših usluga. Odjava s newslettera je moguća u bilo kojem trenutku, a upute za odjavu nalaze se u svakom newsletteru.