Arhiva

Za uzrast: 3+
Trajanje: 45 min.

Hrvoje Seršić i Katarina Arbanas prema tekstu Zlatka Krilića

BAJKA O DIVU MRAZU

Režija: Hrvoje Seršić

Adaptacija teksta i scenski pokret: Katarina Arbanas

Skladatelj: Petar Eldan

Kreatorica lutaka, scene i kostima: Ria Trdin
Oblikovatelj svjetla: Lucijan Roki 

Igraju: Sanja Vidan, Ivan Medić, Andrea Majica, Tvrtko Štajcer, Lara Živolić i Petra Kovačić.

Premijera: 3. prosinca 2015. 

Prema slavenskoj mitologiji u početku nije bilo ničega osim Prajajeta u kojemu je počivao Svarog, božanski tvorac. S nebeskih je visina pala donja ljuska Prajajeta i razbila se u komadiće. Od tih komadića nastala su čarobna bića – divovi i patuljci. 

Naša predstava prati dvije linije zbivanja. U prvoj će protagonist, maleni jelen Rastko mlađi, zajedno s prijateljima – ježom Pipijem i zekom Zenzom, iz legendarne priče svoga djeda, Rastka starijeg, naučiti važnu lekciju.

Djedova priča inspirirana je upravo slavenskim divovima. Ona govori o davnim vremenima kada su oni, naši junaci, bili tek djeca. Njihova je zadaća bila, uz pomoć svojih čarobnih moći, čuvati poredak i mir među svim živim bićima – ljudima  i životinjama. Pojavljuju se tako redom div Snježnik, zadužen za snijeg, gospodar vatre i vulkana div Ognjen, zatim divka Zorka čiji je zadatak svjetlost i proljetno buđenje, te najmlađi od svih divova – div Mraz. Njegov je posao tek mrazom ukrašavati stabla i prozorska okna, no kada svijetu zaprijeti velika opasnost od zločestog diva Ledana, upravo će Mraz morati na sebe preuzeti veliki zadatak i zaustaviti zlikovca u njegovu naumu.

Kroz našu predstavu želimo da djeca zajedno s našim junacima Rastkom, Pipijem i Zenzom uče kako je od svega najvažnije dijeljenje, ljubav i zajedništvo. Želimo donijeti dašak čarolije, snježne bjeline i božićnog veselja među naše male gledatelje. Ali prije svega želimo govoriti o ljubavi i prijateljstvu čija snaga može nadjačati i najveće nedaće. 

Predstava je nastala prema motivima igrokaza Bajka o divu Mrazu Zlatka Krilića. 

Katarina Arbanas i Hrvoje Seršić

Tončićeva 1, 21000 Split

SLUŽBA PRODAJE I BLAGAJNA

Tel: +385 (0)21 395 968

E-pošta: prodaja@gkl-split.hr

RADNO VRIJEME Ponedjeljak - petak: 8:30 - 12:30 sati i sat vremena prije početka predstave. Prijavite se na naš newsletter
Da, želim besplatno putem newslettera primati obavijesti o rasporedu predstava, novostima i događanjima u GKL-u Split. Slažem se da koristite moju e-mail adresu za moje osobne potrebe kao preporuku i ponudu Vaših usluga. Odjava s newslettera je moguća u bilo kojem trenutku, a upute za odjavu nalaze se u svakom newsletteru.