Sezona 2023. — 2024.

3 termina
Za uzrast: 12+
Trajanje: 50 min.

Sofoklo / Lara Jerončić

ANTIGONA

Kazalište PlayDrama

Redateljica: Lara Jerončić

Dramaturška obrada teksta: Elvis Bošnjak

Suradnica za scenski pokret: Anja Ostojić

Kostimografkinja: Ana Marin

Oblikovatelj svjetla: Lucijan Roki

Oblikovateljica tona: Željana Cvitanović

Igraju: Mirela Banić, Nikolina Domuzin, Margarita Ivančević, Toma Kovačević, Luka Kožul, Ula Reić, Luka Šajin, Damjan Šarić, Roko Tomić, Duje Vlasteličić, Marin Vuletić, Žana Vuletić

''A ja za ljubav samo na taj dođoh svijet.''

.... priča o djevojci koja je spremna žrtvovati vlastiti život boreći se za ideale pravednosti i poštenja. Priča o kralju koji zbog časti i ponosa gubi sve do čega mu je stalo. Priča o narodu koji, pritisnut strahom od vladara, pred nepravdom zatvara oči.

Prošetajte s nama nepovratnim putem do Antigonine grobnice, jedinog mjesta gdje je moguće konačno zadovoljiti pravdu i vječni naći mir. Djevojka je to koja će dočekati smrt u zagrljaj, obranivši čast i sahranivši brata unatoč zabrani Kreontovoj. Strah, koji paralizira njezine sugrađane, njoj je stran, nametnuli su ga sustav i moćnici. Jedini strah koji je za nju svet je strah od moralnog i božjeg zakona, jedina iskrena vodilja njezinih postupaka je ljubav.

A ljubav prema kazalištu, ljudima i pravdi vodila je i nas u radu na „Antigoni“. Zašto je Sofoklova tragedija stara dvije i pol tisuće godina i danas aktualna? Je li savladavanje Sofoklovog jezika i ideja promijenilo i nas kao ljude? Vodimo li i mi bitke u vlastitom mikrokozmosu i zašto ih se ponekad bojimo iako su posljedice daleko manje tragične od Antigoninih? Smijemo li uzeti stvari u svoje ruke ili ćemo se voditi onom „smrtnik, dok je živ, nijedan neće izbjeć sudbi suđenoj“?

Tončićeva 1, 21000 Split

SLUŽBA PRODAJE I BLAGAJNA

Tel: +385 (0)21 395 968

E-pošta: prodaja@gkl-split.hr

RADNO VRIJEME Ponedjeljak - petak: 8:30 - 12:30 sati i sat vremena prije početka predstave. Prijavite se na naš newsletter
Da, želim besplatno putem newslettera primati obavijesti o rasporedu predstava, novostima i događanjima u GKL-u Split. Slažem se da koristite moju e-mail adresu za moje osobne potrebe kao preporuku i ponudu Vaših usluga. Odjava s newslettera je moguća u bilo kojem trenutku, a upute za odjavu nalaze se u svakom newsletteru.