< Povratak

SEZONA / Program / Arhiva

Za uzrast:
Trajanje: 45 min
Tamara Kučinović prema motivima Korneja Čukovskog

UKRADENO SUNCE

Adaptacija i režija: Tamara Kučinović
Dramaturg i sladatelj: Matko Botić
Senografkinja i kreatorica lutaka: Alena Pavlović
Igraju: Sanja Vidan, Alin Antunović, Milana Buzolić-Vučica; Petar Konkoj Cailliau, Ivan Medić, Siniša Novković i Justina Vojaković Fingler.
Premijera: 4. ožujka 2016. 

 
Zec i Medvjed poznaju se od malih nogu i razumiju bez puno riječi. Da je po Medinoj volji, ne bi razmjenjivali ni ono malo kratkih rečenica, već bi samo mumljali i kimali glavom, a da je po Zekinoj, brbljali bi bez prestanka. Ovako, drugujući godinama, našli su se negdje na pola puta  i  u svom malom svemiru, usred šume, razumiju se savršeno.
Iznenadna prijetnja nad šumom i njezinim stanovnicima uzdrmat će i najčvršće prijateljstvo. Stari će se prijatelji zapitati koliko dobro se poznaju i jesu li spremni stajati jedan uz drugog  u najdubljem mraku, u najvećoj slabosti i najstrašnijem strahu. 
Dolazak Krokodila srušit će Medin i Zekin sigurni svijet, razotkriti licemjerje okoline i staviti na kušnju ljubav, odanost i hrabrost. 
Njihovu priču, odnosno priču o tome što se može dogoditi kada sav teret padne na leđa jednog jedinog stvorenja, a nema nikog tko bi mu znao, mogao ili želio pomoći, ispričat će vam šuma glazbom drveća, vjetra i rijeke.
 

49. Festival PIF, Zagreb

Nagrada  za sveokupnu likovnost Aleni Pavlović

 

26. Susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske, Zadar

Nagrada za najbolje oblikovanje svjetla Tamari Kučinović i Lucijanu Rokiju

Nagrada za Najbolju scenografiju Aleni Pavlović