< Povratak

SEZONA / Program / Arhiva

Za uzrast:
Trajanje: 50 min
Jakša Fiamengo
Ladislav Vindakijević

MORE IZ ORMARA

Redatelj: Ladislav Vindakijević / Obnova: Srđan Brešković  / Kreator lutaka i scene: Vojo Radoičić / Kostimografija: Marija Žarak / Skladatelj: Mate Matišić / Scenski pokret i koreografija: Maja Đurinović

Igraju: Srđan Brešković (alt. Branimir Rakić), Milena Blažanović, Ivica Beatović (alt. Ivan Medić), Milana Buzolić-Vučica, Alin Antunović i Andrea Majica.  

Sudjeluju u predstavi: Zdravko Radovniković i Tomislav Metličić.

Prvom predstavom ovogodišnjeg ljetnog programa, pozivamo vas da uronite u more stihova iz pera velikog Jakše Fiamenga. Zahvalni na pjesničkoj ostavštini kojom je obogatio i naše kazalište, posvećujemo mu ove izvedbe nagrađivane predstave More iz ormara, nastale prema njegovim stihovima o djetinjstvu, zvonima s kampanela, otvorenim prozorima, prijateljstvu i ljubavi u kojoj je more u glavnoj ulozi.

Od svih priča uvijek su mi bile najljepše one o odrastanju. U njima su skrivene najbolje stranice naših života koji zapravo i nije drugo nego jedna velika knjiga. Živeći, svaki od nas tu knjigu čita i pamti, dopisuje i skraćuje po želji. Sve naše ljubavi i nade, radosti i znatiželje, zaigranost i maštarija ispričane su već na njezinim prvim dječjim stranicama. Ukratko, na njima je sadržana svjetlost djetinjstva, bezbroj puta opjevana, nikad do kraja ali uvijek posebna, pa i u ovoj prilici, za poeziju koja je srodna svim djetinjstvima budući da pjesnik i dijete nisu ništa drugo nego prvi rođaci. (Jakša Fiamengo, 1946.-2018.)