< Povratak

SEZONA / Program 2022/2023

Video:
Za uzrast:
Trajanje: 45 min
Ivana Vuković

MIŠ U TOĆU

Redatelj: Ivan Plazibat

Dramaturginja: Ivana Vuković/ Redatelj: Ivan Plazibat / Scenski pokret: Damir Klemenić / Kostimografkinja: Ana Marin / Scenografkinja: Tina Vukasović / Skladatelji: Bojan Brajčić i Željana Cvitanović / Oblikovatelj svjetla: Lucijan Roki / Oblikovatelj tona: Franko Perić / Glazbena korepetitorica, pijanistica i inspicijentica: Željana Cvitanović

Uloge: 
Mačor Čili................ Franjo Đaković
Miška Sol.................Ana Marija Veselčić
Klaudia.....................Milena Blažanović

Megapopularan chef Mačor Čili, nakon uspješne televizijske karijere, teško nalazi restoran u kojem će nastaviti biti zvijezda. U svom lutanju susreće meganepoznatu Mišku Sol koja sa sobom vjerno nosi bakine recepte s kojima često i eksperimentira dok sanja da će jednog dana postati prava kuharica . Miška u njihovom susretu vidi priliku da uči od svog uzora, od najboljeg među najboljima, a chef Mačor nada se iskoristiti Miškine vještine kako bi povratio vlastitu slavu.

U vremenu spektakla, superzvijezda i influencera odlučili smo ispričati priču o divljenju vlastitim uzorima ali i samopouzdanju i važnosti vjerovanja u vlastiti talent. Zahvaljujući društvenim mrežama, danas superzvijezda može postati bilo tko ali važno je razlučiti osjećaj poštovanja prema nečijem talentu i radu od osjećaja slijepog divljenja. U predstavi ‘’Miš u toću’’, Mačor Čili i Miška Sol uče nas da bez obzira na vlastitu genijalnost, ništa nećemo postići ako se međusobno ne podupiremo.

Premijera: 19. rujna 2020. 

Nagrade: 

14. Festival hrvatske drame za djecu ''Mali Marulić''

Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje Ana Mariji Veselčić

14. Festival hrvatske drame za djecu ''Mali Marulić''

Najbolja predstava prema sudu dječjeg žirija

Nagrada hrvatskog glumišta 2021. 

Nagrada za najbolju lutkarsku predstavu ili predstavu za djecu i mlade