< Povratak

SEZONA / Program / Arhiva

Video:
Za uzrast:
Trajanje: 55 min
Jasen Boko

LEPEZA MLADOSTI

po motivu japanske narodne priče
Redatelj: Joško Juvančić /Kreator lutaka, kostima i scene: Vesna Balabanić /Skladatelj: Mirko Krstičević /Koreografija: Maja Đurinović
Asistent redatelja: Alin Antunović /Lutke animiraju i uloge tumače: Srđan Brešković, Alin Antunović, Milena Blažanović, Andrea Majica, Ivan Medić, Branimir Rakić, Ivica Beatović i Sanja Vidan. 
 
LEPEZA MLADOSTI nastala je po motivu japanske narodne priče, a karakteristično za japanski književni folklor, prepuna je čudesa i fantastičnih bića. Osnovni motiv priče je ljubav Kenjija, mladog seljaka i Machiko, ribareve kćeri. Njihovoj se sreći ispriječi bogati starac koji žudi za mladošću. Kako bi vratio mladost pokuša iznuditi ruku kćeri siromašnog ribara nudeći njezinom ocu silan novac i bogatstvo. 
Siromašni Kenji ne odustaje od svoje ljubljene Machiko i odlučuje krenuti na dug i opasan put kako bi se izborio za njezinu ruku i onemogućio starca u obijesnoj nakani.
Na putu nailazi na strašnog zmaja koji čuva čarobnu lepezu. Prema predaji, lepeza vraća mladost onome tko se njome hladi. Predstoji teška borba sa zmajem, ali čistom srcu ispunjenom ljubavlju nikakvo zlo ne može nauditi …
 
Premijera: 11.5. 2005.