Alin Antunović

Zaposlena sam kao glumica u GKL-u u Splitu od 1989. godine.

Kao mlada glumica godine 1991. dobila sam nagradu u lutkarstvu za  glavnu ulogu OBLAKA PUTNIKA u predstavi “Nebesko kazalište” slovenske redateljice Helene Zajc na SLUK-u, jednom od najvažnijih lutkarskih festivala u Hrvatskoj.

2004. slijedi nagrada na “NAJ NAJ” festivalu za najbolju sporednu ulogu KOKOŠI u predstavi “Lastavica” redatelja Joška Juvančića.

Zatim 2009. nagrada na festivalu drame za djecu “Mali Marulić” za ulogu CRVENOKOSE i GOVOREĆIH VRATA u predstavi “Mala vila” redatelja Slavča Malenova.

Iste godine na festivalu SLUK slijedi nagrada za najbolju ulogu i animaciju CRVENOKOSE i GOVOREĆIH VRATA. 

Također, slijedi veliki broj skupnih nagrada predstavama u kojima sudjelujem za najbolju animaciju, kolektivnu igru, najbolju predstavu u cjelini, te najbolju uigranost ansambla.

U dosadašnjoj karijeri sam odigrala oko 70 premijera, te preko 5000 predstava, od kojih nekoliko i na stranim jezicima u inozemstvu 

( Ancona; farsa s maskama “SV. Juraj” i “Nebesko kazalište” na talijanskom,  Mexico; “Jaje” na španjolskom)

Osim u matičnoj kući, glumila sam u spotovima TBF-a, za pjesme “Neću ti ništa” i “Sa mog prozora”. 

Također sam glumila u kratkom igranom filmu “Ribostrah”, snimljenom na radionicama mađarskog redatelja Bele Tarra, u diplomskom filmu “Ni ljubav nije kao što je bila” Nikole Šimića, u nagrađivanom kratkometražnom filmu Igora Jelinovića “Morska pjena” te američkoj seriji “DIG” redatelja Gideona Raffa, dobitnika nagrade Emmy, a trenutno je u procesu snimanja njemačke serije “Der Kroatien Krimi”.

Dvije godine zaredom sam djelovala kao članica stručnog žirija za “Jutarnji list” u dramskom programu “Splitskog ljeta”. 

Sudjelovala sam kao voditeljica glumačkih radionica u projektu “STOP nasilju-možemo i drugačije” kojeg je financirala Vlada Republike Hrvatske, “European Cultural Foundation” iz Nizozemske i “Open Society Institute” iz Švicarske, a odvijao se u Domu za djecu “Maestral”. Također povremeno vodim glumačke radionice u GKM-u.

Pored toga bavim se raznim hobijima kao sto su; latino plesovi, pilates, vožnja biciklom, planinarenje…

Članica sam Hrvatskog društva dramskih umjetnika. 

Tončićeva 1, 21000 Split

SLUŽBA PRODAJE I BLAGAJNA

Tel: +385 (0)21 395 968

E-pošta: prodaja@gkl-split.hr

RADNO VRIJEME Ponedjeljak - petak: 8:30 - 12:30 sati i sat vremena prije početka predstave. Prijavite se na naš newsletter
Da, želim besplatno putem newslettera primati obavijesti o rasporedu predstava, novostima i događanjima u GKL-u Split. Slažem se da koristite moju e-mail adresu za moje osobne potrebe kao preporuku i ponudu Vaših usluga. Odjava s newslettera je moguća u bilo kojem trenutku, a upute za odjavu nalaze se u svakom newsletteru.