Nagrade Festivala

DODIJELJENE NAGRADE 11. MALOG MARULIĆA


U sklopu programa svečanog zatvaranja 11. Festivala hrvatske drame za djecu Mali Marulić u petak, 13. travnja 2018. u Gradskom kazalištu lutaka Split dodijeljene su nagrade najboljim ostvarenjima u nekoliko kategorija. 
Stručni žiri u sastavu Iva Gruić, Nina Mitrović i Olja Lozica proglasio je slijedeće nagrade:

• Nagrada za najbolju scenografiju i lutke - Aleni Pavlović za predstavu SOM NA CILOME SVITU Gradskog kazališta lutaka Split;
• Nagradu za najbolje kolektivno glumačko ostvarenje – ansamblu predstave PUŽ MUŽ Kazališne družine Pinklec;
Nagrade za najbolja glumačka ostvarenja – dvije ravnopravne nagrade:
• Nagrada za najbolje glumačko-animacijsko ostvarenje – ansamblu predstave DINDIM, O NJEŽNOSTI (Nikši Eldanu, Sari Ipši, Goranu Guksiću) Umjetničke organizacije Gllugl iz Varaždina; 
• Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje – Luciji Barišić za glumačko ostvarenje u predstavi MUKA MALOG VUKA;
• Nagradu za najbolju režiju – Anici Tomić za režiju predstave PREKO SEDAM MORA, PREKO SEDAM GORA; Kazališne družine Pinklec; 
• Nagrada za najbolju dramatizaciju – Dunji Fajdić za predstavu DURICA;
• Nagrada za najbolji tekst – Tanji Novak za tekst predstave PUŽ MUŽ;
• Nagrada za najbolju predstavu u cjelini – predstavi DINDIM, O NJEŽNOSTI, Umjetničke organizacije Gllugl iz Varaždina! Predstavu autorski potpisuju Tamara Kučinović i ansambl, a redateljica je Tamara Kučinović.

Obrazloženje žirija možete pročitati ovdje.

Ove godine nagrada za najbolju predstavu prema sudu dječjeg žirija, kojeg čine učenici splitskih osnovnih škola Roko Prkić, Petra Lambaša, Sara Tudor, Tonči Bojić i Zara Tomaš, dodijeljena je ravnopravno predstavama OD ATOMA DO STANICE Gradskog kazališta mladih, Split i DURICA - MALE LJUBAVI Gradskog kazališta Žar ptica, Zagreb.
11. Mali Marulić održao se od 9. do 13. travnja u Splitu, a izbornica ovogodišnjeg festivala bila je Ana Prolić koja je između 25 prijavljenih predstava odabrala njih deset u natjecateljski dio programa.
Za vrijeme Festivala održano je ukupno 21 program pred više od 2000 posjetitelja. Program je realiziran u Gradskom kazalištu lutaka Split, Gradskom kazalištu mladih, u dvije splitske osnovne škole i u gradskoj knjižnici. Nastupilo je 9 kazališta, održane su četiri slušaonice radio-igre za djecu u splitskim osnovnim školama, a studenti glume Umjetničke akademije u Splitu su u Gradskoj knjižnici Marka Marulića čitali nagrađene tekstove.

Zahvaljujemo svim sudionicima Festivala i čestitamo nagrađenima!

 

 

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG 10. MALOG MARULIĆA

U sklopu programa svečanog zatvaranja 10. Festivala hrvatske drame za djecu Mali Marulić u četvrtak, 12. travnja 2017. u Gradskom kazalištu lutaka Split dodijeljene su nagrade najboljim ostvarenjima u nekoliko kategorija. 
Stručni žiri u sastavu Ana Prolić, Dario Harjaček i Anastasija Jankovska proglasio je slijedeće nagrade:
• Nagrada za najbolju dramatizaciju – MAJI KATIĆ za predstavu LJUBITI, SAMO LJUBITI, Teatra Poco Loco, koprodukcija s Centrom mladih Ribnjak, iz Zagreba (autorica Maja Katić prema stihovima Zvonimira Baloga, redateljica Renata Carola Gatica);

• Nagrada za najbolju režiju – KSENIJI ZEC I SAŠI BOŽIĆU za predstavu U ZVIJEZDE, Gradskog kazališta lutaka Split (autorski projekt Ksenije Zec i Saše Božića);

Dvije ravnopravne nagrade za najbolje glumačko ostvarenje:
• Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje – EDIJU ĆELIĆU za uloge dječaka Tina i Djecozgraba u predstavi NIJE ME STRAH, Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku
(autorice Dubravke Pađen Farkaš, redateljice Ljudmile Fedorove);
• Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje – PETRU KONKOJU za ulogu u predstavi U ZVIJEZDE, Gradskog kazališta lutaka Split;

• Posebna nagrada za najbolju glumačku suigru ansamblu predstave U ZVIJEZDE, Gradskog kazališta lutaka Split;

• Nagrada za najbolju predstavu u cjelini – predstavi NIJE ME STRAH Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku (autorice Dubravke Pađen Farkaš, redateljice Ljudmile Fedorove).

Ove godine nagrada za najbolju predstavu prema sudu dječjeg žirija, kojeg čine učenici splitskih osnovnih škola Nola Jakus, Luka Božanić, Rita Bjedov, Zita Buković i Tia Kovčo, nije dodijeljena u terminu održavanja festivala jer djeca nisu gledala predstave zagrebačkih kazališta koje su igrale na matičnim pozornicama. Uprava GKL-a Split poručuje da će i te predstave do kraja godine gostovati u Splitu, pa će i dječji žiri svoju nagradu naknadno proglasiti.
10. Mali Marulić održao se od 6. do 8. travnja u Zagrebu, a potom od 10. do 12. travnja u Splitu. Selektor ovogodišnjeg festivala bio je Tomislav Zajec koji je između 26 prijavljenih predstava odabrao njih sedam u natjecateljski dio programa.

Za vrijeme Festivala održano je ukupno 19 programa pred više od 2000 posjetitelja. Program je realiziran na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, Kazalištu Mala scena, Sceni Ribnjak, Gradskom kazalištu Žar ptica, Gradskom kazalištu lutaka Split, Gradskom kazalištu mladih, u dvije splitske osnovne škole i u gradskoj knjižnici. Nastupilo je 8 kazališta, održane su četiri slušaonice radio-igre za djecu u splitskim osnovnim školama, a studenti glume Umjetničke akademije u Splitu su u Gradskoj knjižnici Marka Marulića čitali nagrađene tekstove.

Zahvaljujemo svim sudionicima Festivala i čestitamo nagrađenima!

Obrazloženje nagrada možete pročitati ovdje. 

 

NAGRADE 9. FESTIVALA MALI MARULIĆ

U sklopu programa svečanog zatvaranja 9. festivala hrvatske drame za djecu Mali Marulić u četvrtak, 14. travnja 2016. u Gradskom kazalištu lutaka Split dodijeljene su nagrade najboljim ostvarenjima u nekoliko kategorija. 
Stručni žiri u sastavu Renata Carola Gatica, Lina Vengoechea i Ivor Martinić proglasio je slijedeće nagrade:
• Nagrada za likovno rješenje lutaka i scenografije – NISI HRVATIN za predstavu TRSATSKI ZMAJ, Gradskog kazališta lutaka Rijeka (autora i redatelja Davida Petrovića i Alexa Đakovića)
• Nagrada za najbolju mušku ulogu – FRANJI ĐAKOVIĆU za uloge Jure, Slineše i Automata u predstavi MOJ PRIJATELJ MAČKODLAK  Gradskog kazališta lutaka Split
(autorice Olje Savičević Ivančević, redatelja Ivana Plazibata)
• Nagrada za najbolju žensku ulogu – LARI ŽIVOLIĆ za ulogu Jelice u predstavi MOJ PRIJATELJ MAČKODLAK, Gradskog kazališta lutaka Split 
• Nagrada za najbolju režiju – IVANU PLAZIBATU za predstavu MOJ PRIJATELJ MAČKODLAK, Gradskog kazališta lutaka Split
• Nagrada za najbolji dramski tekst – HRVOJU ZALARU za predstavu MOJA OBITELJ I JEDAN JEŽ, Kazalište Smješko, Zagreb
• Nagrada za najbolju predstavu u cjelini – predstavi U POTRAZI ZA DIJAMANTNOM SUZOM Gradskog kazališta Požega (autorski projekt Vanje Jovanovića i Ivana Pokupića, pod mentorstvom Maje Lučić i Tamare Kučinović).
Posebnu nagradu dodijelio je i dječji žiri kojeg čine učenici splitskih osnovnih škola: Korina Klarić, Robert Kovačević, Lovre Kaleb, Ula Reić i Laura Zoraja. Oni su najboljom ocijenili predstavu MOJA OBITELJ I JEDAN JEŽ (autora Hrvoja Zalara, režija Ivana Boban) u produkciji Kazališta Smješko iz Zagreba.
9. Mali Marulić održao se od 11. do 14. travnja, u četiri dana održalo se ukupno 18 programa u Gradskom kazalištu lutaka, Gradskom kazalištu mladih, dvije osnovne škole i knjižnici. Nastupilo je 7 kazališta, održane su četiri slušaonice radio-igre za djecu u splitskim osnovnim školama u suradnji s Dramskim programom Hrvatskog radija, studenti glume Umjetničke akademije u Splitu su u Gradskoj knjižnici Marka Marulića čitali ovogodišnje nagrađene tekstove Natječaja Mali Marulić. 
Festivalske izvedbe pratilo je više od 2000 posjetitelja.

Obrazloženje nagrada 9. Malog Marulića pročitajte OVDJE