Alin Antunović

21.02.2017.
Zaposlena sam kao glumica u GKL-u u Splitu od 1989. godine.
Kao mlada glumica godine 1991. dobila sam nagradu u lutkarstvu za  glavnu ulogu OBLAKA PUTNIKA u predstavi "Nebesko kazalište" slovenske redateljice Helene Zajc na SLUK-u, jednom od najvažnijih lutkarskih festivala u Hrvatskoj.
2004. slijedi nagrada na "NAJ NAJ" festivalu za najbolju sporednu ulogu KOKOŠI u predstavi "Lastavica" redatelja Joška Juvančića.
Zatim 2009. nagrada na festivalu drame za djecu "Mali Marulić" za ulogu CRVENOKOSE i GOVOREĆIH VRATA u predstavi "Mala vila" redatelja Slavča Malenova.
Iste godine na festivalu SLUK slijedi nagrada za najbolju ulogu i animaciju CRVENOKOSE i GOVOREĆIH VRATA. 
Također, slijedi veliki broj skupnih nagrada predstavama u kojima sudjelujem za najbolju animaciju, kolektivnu igru, najbolju predstavu u cjelini, te najbolju uigranost ansambla.
U dosadašnjoj karijeri sam odigrala oko 70 premijera, te preko 5000 predstava, od kojih nekoliko i na stranim jezicima u inozemstvu 
( Ancona; farsa s maskama "SV. Juraj" i "Nebesko kazalište" na talijanskom,  Mexico; "Jaje" na španjolskom)
Osim u matičnoj kući, glumila sam u spotu TBF-a, za pjesmu "Neću ti ništa". 
Također sam glumila u kratkom igranom filmu "Ribostrah", snimljenom na radionicama mađarskog redatelja Bele Tarra", u diplomskom filmu "Ni ljubav nije kao što je bila", te američkoj seriji "DIG" redatelja Gideona Raffa, dobitnika nagrade Emmy.
Dvije godine zaredom sam djelovala kao članica stručnog žirija za "Jutarnji list" u dramskom programu "Splitskog ljeta". 
Sudjelovala sam kao voditeljica glumackih radionica u projektu "STOP nasilju-možemo i drugačije" kojeg je financirala Vlada Republike Hrvatske, "European Cultural Foundation"iz Nizozemske i "Open Society Institute" iz Švicarske, a odvijao se u Domu za djecu "Maestral". Također povremeno vodim glumačke radionice u GKM-u.
Pored toga bavim se raznim hobijima kao sto su; pilates, vožnja biciklom, planinarenje, ples...
Članica sam Hrvatskog društva dramskih umjetnika.