Alin Antunović

21.02.2017.
Zaposlena sam kao glumica u GKL-u u Splitu od 1989. godine.
Kao mlada glumica godine 1991. dobila sam nagradu u lutkarstvu za  glavnu ulogu OBLAKA PUTNIKA u predstavi "Nebesko kazalište" slovenske redateljice Helene Zajc na SLUK-u, jednom od najvažnijih lutkarskih festivala u Hrvatskoj.
2004. slijedi nagrada na "NAJ NAJ" festivalu za najbolju sporednu ulogu KOKOŠI u predstavi "Lastavica" redatelja Joška Juvančića.
Zatim 2009. nagrada na festivalu drame za djecu "Mali Marulić" za ulogu CRVENOKOSE i GOVOREĆIH VRATA u predstavi "Mala vila" redatelja Slavča Malenova.
Iste godine na festivalu SLUK slijedi nagrada za najbolju ulogu i animaciju CRVENOKOSE i GOVOREĆIH VRATA. 
Također, slijedi veliki broj skupnih nagrada predstavama u kojima sudjelujem za najbolju animaciju, kolektivnu igru, najbolju predstavu u cjelini, te najbolju uigranost ansambla.
U dosadašnjoj karijeri sam odigrala oko 70 premijera, te preko 5000 predstava, od kojih nekoliko i na stranim jezicima u inozemstvu 
( Ancona; farsa s maskama "SV. Juraj" i "Nebesko kazalište" na talijanskom,  Mexico; "Jaje" na španjolskom)
Osim u matičnoj kući, glumila sam u spotovima TBF-a, za pjesme "Neću ti ništa" i "Sa mog prozora". 
Također sam glumila u kratkom igranom filmu "Ribostrah", snimljenom na radionicama mađarskog redatelja Bele Tarra, u diplomskom filmu "Ni ljubav nije kao što je bila" Nikole Šimića, u nagrađivanom kratkometražnom filmu Igora Jelinovića "Morska pjena" te američkoj seriji "DIG" redatelja Gideona Raffa, dobitnika nagrade Emmy, a trenutno je u procesu snimanja njemačke serije "Der Kroatien Krimi".
Dvije godine zaredom sam djelovala kao članica stručnog žirija za "Jutarnji list" u dramskom programu "Splitskog ljeta". 
Sudjelovala sam kao voditeljica glumačkih radionica u projektu "STOP nasilju-možemo i drugačije" kojeg je financirala Vlada Republike Hrvatske, "European Cultural Foundation" iz Nizozemske i "Open Society Institute" iz Švicarske, a odvijao se u Domu za djecu "Maestral". Također povremeno vodim glumačke radionice u GKM-u.
Pored toga bavim se raznim hobijima kao sto su; latino plesovi, pilates, vožnja biciklom, planinarenje...
Članica sam Hrvatskog društva dramskih umjetnika.