< Povratak

MALI MARULIĆ 2019/2020

Za uzrast:
Trajanje: 50 min
Tamara Kučinović (prema motivima priče Stjepana Grigorijeviča Pisahova)

ZAMRZNUTE PJESME

Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Redateljica i autorica teksta: Tamara Kučinović / Dramaturški suradnik i asistent redateljice: Nikša Eldan / Kreatorica lutaka i scenografije: Alena Pavlović / Lutkarske tehnologinje: Alena Pavlović i Luči Vidanović / Skladatelji: Ivana Đula i Luka Vrbanić / Oblikovatelj svjetla: Deni Šesnić / Suradnik za scenski govor: Damir Orlić
Igraju: Tilen Kožamelj, David Petrović, Damir Orlić, Andrea Špindel i Petra Šarac.

U izmaštanom svijetu, gdje se sok radi od padajućih zvijezda, sve je moguće. Ljubav i uporna mašta jednog čudnovatog dječaka osvojit će srce jedne djevojčice koja je mislila da više nikad neće usta raširiti u osmijeh i da je nemoguće da ikada više ikome išta kaže, a kamoli zapjeva. Ova predstava progovara o ljepoti života govoreći o rušenju jezičnih, vremenskih, prostornih razlika, koje se cijepaju na atom prijateljstva i ljubavi, a taj atom, pak, u svojoj suludoj jednostavnosti ruši i malo veće barijere od jezičnih – one nastale od slomljenog srca i nepovjerenja. 
Predstava je nastala po motivima priča Zamrznute pjesme Stjepana Grigorjeviča Pisahova, ruskog pisca i umjetnika koji je život u hladnim krajevima Rusije uspio pretočiti u zabavnu, likovno izražajnu, poetičnu i životnu knjigu punu bajki i dirljivih maštarija.