< Povratak

SEZONA / Program 2017/2018

Za uzrast:
Trajanje: 45 min
Andrijana Grgičević

STONOGA GOGA

Koprodukcija s Teatrom Poco Loco

Adaptacija teksta i režija: Maja Katić i Renata Carola Gatica

Glazba: Ivana Đula i Luka Vrbanić / Likovnost: Florenza Troisi / Oblikovatelj svjetla: Lucijan Roki.

Igraju: Alin Antunović, Ivan Medić i Branimir Rakić.

Prema nagrađenom tekstu Andrijane Grgičević, GKL Split će u suradnji sa svojim već stalnim suradnicima, ekipom iz Teatra Poco Loco, napraviti još jednu predstavu namijenjenu najmlađim gledateljima, prikladnu za izvođenje u kazališnoj dvorani ali i u dječjim vrtićima. Mnogim će mališanima ova moderna glazbena basna biti prvi susret s kazalištem.

Na 9. festivalu Mali Marulić 2016. godine, tekst Andrijane Grgičević nagrađen je trećom nagradom Natječaja za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu Mali Marulić, a na našoj će sceni biti postavljen u adaptaciji i režiji poco loco ekipe.

Stonoga Goga iznimno je šarmantan tekst za najmlađe koji oduševljava pogođenom temom i sjajno izabranom formom. Spretno i maštovito pisan u stihu, prepun šarmantnih likova kritički govori o nama kao potrošačkom društvu potpuno otupjelima prema nevoljama svijeta koji nas okružuje. Priča o jednoj simpatičnoj Stonogi koja kroz svoju nesreću shvati koje su prave vrijednosti, donosi na scenu univerzalnu poruku: ne treba robovati materijalnim, stvari treba poklanjati u ime slobode. (Obrazloženje nagrade žirija Natječaja „Mali Marulić“)