< Povratak

SEZONA / Program / Arhiva

Za uzrast:
Trajanje: 40 min
Hans Christian Andersen
Redatelj: Branimir Rakić

PALČICA

Režija i dramatizacija: Branimir Rakić  / Kreator lutaka i scenografije: Luka Duplančić / Skladatelj: Joško Koludrović / Tehnolog lutaka: Nenad Keč

Igraju: 

Andrea Majica...............................Palčica

Ivan Medić....................................Sin Žabac, Mama Hrušt, Lastavica, Krt

Milana Buzolić..............................Mama Žaba, Sin Hrušt, Mišica, Crv, Palčić

U predstavi sudjeluju i:  Željana Cvitanović / Justina Vojaković Fingler i Zdravko Radovniković

Lutkarskim uprizorenjem jedne od najpoznatijih bajki Hansa Christiana Andersena upoznat ćemo maleno biće po imenu Palčica koja bez obzira na svoju veličinu ipak čini velike stvari.

Unatoč brojnim preprekama na svom putovanju, koje je metafora odrastanja, sićušna i krhka Palčica pokazuje iznimnu upornost, odlučnost i hrabrost ne štedeći se upravo u onom aspektu življenja koji nas svih poziva na empatično djelovanje – pomaganju drugima.

Na putu pronalaska svog svijeta i osobe slične sebi, Palčica uspješno svladava prve separacijske strahove odvajanja od najbližih ali i utjecaje okoline kojima ne dozvoljava da zaustave njezinu potragu.

Upravo je putovanje, odnosno traganje za unutarnjim zadovoljstvom, okosnica ove predstave.

Zajedno s Palčicom otputovat ćemo u njezine pustolovine, sanjati i boriti se za slobodu, odrastati i uvidjeti kako je moguće biti ranjiv i sam, a usprkos tome ostati hrabar i svoj.

Optimistična vizija svijeta kojeg na koncu putovanja Palčica prepoznaje kao svoj zapravo je poticaj malim gledateljima i svojevrsna poruka da u odrastanju uvijek odaberu dobrotu, empatiju, hrabrost, odlučnost i vlastitu slobodu.

Premijera: 4. lipnja 2020.