< Povratak

SEZONA / Program / Arhiva

Video:
Za uzrast:
Trajanje: 50 min
Olja Lozica

DARMARZEMSKA

Autorica i redateljica: Olja Lozica /Skladatelj i dramaturg: Matko Botić /Scenograf i kostimograf:  Igor Vasiljev /Igraju:  Andrea Majica, Nikša Arčanin i Petar Konkoj
 
Svečana praizvedba: 14. ožujka 2014.
 
Dječak Dario i djevojčica Marija, iste dobi i posve različitih karaktera, stjecajem okolnosti jednog poslijepodneva ostaju sami u kući. Svatko na svojoj strani, zadubljeni u najnovije tehnološke igračke, ni ne pokušavaju komunicirati s onim drugim, drugačijim. Što bi uopće jedna rasplesana i razigrana djevojčica i sramežljiv, pomalo trapav dječak, zaljubljen u knjige i znanost, mogli imati zajedničko osim godina? O čemu mogu razgovarati, kakvu igru igrati?
Vjerojatno bi tog dana, čekajući da se odrasli vrate, Dario i Marija ostali razdvojeni, svatko unutar svog zamišljenog teritorija, da iznenada zbog oluje cijela zgrada nije utonula u mrak. Nestankom struje gase se ekrani, zatvaraju prozori u virtualne svjetove i otvaraju vrata u svijet mašte, u kojem je moguće zamisliti svašta, pa i vidjeti ono čega nema. Dario i Marija morat će dobro otvoriti oči, um i srce i približiti se jedno drugome u borbi protiv zajedničke opasnosti.
U mraku jednog običnog stana u običnoj zgradi, dvoje djece izmaštat će zemlju Darmarzemsku i shvatiti da su puno sličniji nego što bi se na prvi pogled moglo pomisliti.
 
Nagrade: 
 
15. Naj, naj, naj festival, Zagreb 2015.
Nagrada za najbolju režiju Olji Lozici
Nagrada za najbolju scenografiju Igoru Vasiljevu
 
8. festival hrvatske drame za djcu Mali Marulić Split, 2015.
Nagrada za najbolju žensku ulogu Andrei Majici
 
18. susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC Assitej, Čakovec
Nagrada za najbolju žensku ulogu Andrei Majici za ulogu Marije
Nagrada za najbolju scenografiju Igoru Vasiljevu
Nagrada za najbolji dramski tekst Olji Lozici