< Povratak

SEZONA / Program ARHIVA

Video:
Za uzrast:
Trajanje: 50 min
Olja Lozica

DARMARZEMSKA

Autorica i redateljica: Olja Lozica
Skladatelj i dramaturg: Matko Botić
Scenograf i kostimograf:  Igor Vasiljev
Igraju:  Andrea Majica, Nikša Arčanin i Petar Konkoj
Svečana praizvedba: 14. ožujka 2014.
 
Dječak Dario i djevojčica Marija, iste dobi i posve različitih karaktera, stjecajem okolnosti jednog poslijepodneva ostaju sami u kući. Svatko na svojoj strani, zadubljeni u najnovije tehnološke igračke, ni ne pokušavaju komunicirati s onim drugim, drugačijim. Što bi uopće jedna rasplesana i razigrana djevojčica i sramežljiv, pomalo trapav dječak, zaljubljen u knjige i znanost, mogli imati zajedničko osim godina? O čemu mogu razgovarati, kakvu igru igrati?
Vjerojatno bi tog dana, čekajući da se odrasli vrate, Dario i Marija ostali razdvojeni, svatko unutar svog zamišljenog teritorija, da iznenada zbog oluje cijela zgrada nije utonula u mrak. Nestankom struje gase se ekrani, zatvaraju prozori u virtualne svjetove i otvaraju vrata u svijet mašte, u kojem je moguće zamisliti svašta, pa i vidjeti ono čega nema. Dario i Marija morat će dobro otvoriti oči, um i srce i približiti se jedno drugome u borbi protiv zajedničke opasnosti.
U mraku jednog običnog stana u običnoj zgradi, dvoje djece izmaštat će zemlju Darmarzemsku i shvatiti da su puno sličniji nego što bi se na prvi pogled moglo pomisliti.