UGASITE EKRANE, ODMORITE OČI I SLUŠAJTE KAZALIŠTE!

27.04.2020.

U četvrtak, 30.4. u 12 h uronite u more stihova iz pera velikog Jakše Fiamenga a koje je uglazbio Mate Matišić za predstavu More iz ormara, nastalu prema njegovim stihovima o djetinjstvu, zvonima s kampanela, otvorenim prozorima, prijateljstvu i ljubavi u kojoj je more u glavnoj ulozi. Poeziju Jakše Fiamenga bitno je odredio mediteranski prostor, a svojom pjesničkom ostavštinom obogatio je i naše kazalište. Predstava More iz ormara, u režiji Ladislava Vindakijevića, premijerno je izvedena 2009. godine, gostovala je diljem Hrvatske i osvojila niz strukovnih nagrada. Ponovno je obnovljena 2019. godine.
Pjesmarica sadrži songove iz predstave, a izvode ih glumci Gradskog kazališta lutaka Split: Alin Antunović, Milena Blažanović, Milana Buzolić-Vučica, Ivica Beatović, Srđan Brešković, Ivan Medić, Branimir Rakić i Franko Perić (ton majstor).
Pjesmaricu možete slušati putem linka https://bit.ly/2Y7DqLy, koji će i dalje biti dostupan i besplatan za slušanje putem Youtube kanala. Više o predstavi pročitajte na https://gkl-split.hr/predstava/more-iz-ormara-