Premijera pričaonice "Ružno pače"

03.10.2018.

Pričaonica „Ružno pače“, druga ovosezonska premijera Gradskog kazališta lutaka Split, bit će izvedena u subotu 6. listopada u 18.00 sati. Pričaonica je rađena prema ideji Teatra Poco Loco i njihovom konceptu specifičnog scenskog izlaganja priče, odnosno pripovijedanja uz otvorenu komunikaciju s publikom,  izvođenje glazbe uživo i animiranje ilustracija na grafoskopu.

Nakon koprodukcije na predstavi „Stonoga Goga“ i na pričaonici „Tri praščića“ (koja je premašila sto izvedbi) „Ružno pače“ je treći naslov koji postavljamo u suradnji s Teatrom Poco Loco iz Zagreba, i u režiji Renate Carole Gatice.

„Ružno pače“ Hansa Christiana Andersena, najvećeg pisca za djecu svih vremena, raskošna je i slojevita priča bezvremenske ljepote i snage koja može ohrabriti svako dijete suočeno s izazovima odrastanja, a publici će je ispričati glumci ansambla GKL-a Ivan Medić, Andrea Majica, Branimir Rakić (i na harmonici) i Milena Blažanović (animacije na grafoskopu).

Ovo je ujedno jedini ovosezonski repertoarni naslov namijenjen djeci već od 2 godine starosti i idealan je za prvi susret s kazalištem. 

Autorice glazbe su Davorka Horvat i Zrinka Kušević, a autor ilustracija za grafoskop je Luka Duplančić.

Nakon premijere, pričaonica  „Ružno pače “ igra u subotu 13. listopada u 11.00  i u 12.00 sati, a ulaznice se mogu rezervirati telefonom 395 968 i kupiti na blagajni kazališta u Tončićevoj 1.