Premijera predstave "Stonoga Goga"

16.10.2017.

Predstava Stonoga Goga, druga ovosezonska premijera  Gradskog kazališta lutaka Split, bit će izvedena u petak 20. listopada u 19 sati. Predstava je nastala prema tekstu Andrijane Grgičević koji je nagrađen na Natječaju Mali Marulić za najbolji dramski tekst 2016. godine. „Stonogu Gogu“ na scenu smo postavili u suradnji s Teatrom Poco Loco iz Zagreba, kazalištem specijaliziranim za male forme, s kojim smo surađivali i na pričaonici „Tri praščića“. Adaptaciju i režiju potpisuju kolektivno, pod vodstvom Renate Carole Gatice i Maje Katić. Predstava je  namijenjena malim gledateljima već od 3 godine starosti, a prikladna je i za izvođenje u prostorima koji nisu nužno kazališni.

Poduzetni smrdljivi Martin, otmjena leptirica i disciplinirani mravi samo su dio šarenog šumsko-postolarskog svijeta koji se – jezikom, slikom, ritmom i rimom – otkriva u priči o stonogi Gogi,  velikoj ljubiteljici mode i poklonici cipela. Živjela bi Goga bezbrižno da se jednog dana nije susrela s gladnom pticom od čijeg je napada jedva izvukla živu glavu, ali je ostala bez cipela. Nezadovoljna novim, bosonogim životom, Goga kreće u potragu za onim što smatra jedinim blagom, a pridružuje joj se jedan puž koji je sretan i bez cipela.

Za likovnost predstave zaslužne su Renata Carola Gatica i Florencia Troisi,  glazbu su skladali Ivana Đula i Luka Vrbanić, a oblikovatelj svjetla je Lucijan Roki.

U predstavi glume i lutke animiraju glumci GKL-a Alin Antunović, Ivan Medić i Branimir Rakić.

Paralelno sa splitskim izvedbama, „Stonogu Gogu“  će igrati i ansambl Teatra Poco Loco , ali u sjevernim dijelovima Hrvatske.

Ovu moderna glazbena basna nakon premijere igra u subotu 21. listopada u 17 sati, a ulaznice se mogu rezervirati telefonom i kupiti na blagajni kazališta ili online www.croatia-tickets.com