Premijera predstave LAŽEŠ, MELITA!

01.10.2019.

Predstava „Lažeš, Melita“ prva ovogodišnja premijera u Gradskom kazalištu lutaka Split bit će održana 3. listopada 2019. u 19 sati. Prema kultnom romanu Ivana Kušana dramatizaciju potpisuje Ivana Vuković, a redatelj predstave je Ivan Plazibat.
Roman za djecu „Lažeš, Melita“ objavljen je 1965. godine otkada je doživio mnoga izdanja i postao nezaobilazna književna točka svakom školarcu u Hrvatskoj, ali i izvan nje. Domaćoj i međunarodnoj popularnosti romana značajno je pridonijela i kultna serija iz osamdesetih godina prošlog stoljeća. Uspješne su bile i mnoge kazališne adaptacije, a ovo će bit će prva na splitskoj sceni. Iako je od prvog izdanja prošlo više od 50 godine, roman Lažeš, Melita još uvijek je svjež, suvremen i uvjerljiv, blizak svakoj novoj generaciji, i s pravom se naziva suvremenim klasikom.
Djevojčica Melita svojom bujnom maštom izluđuje roditelje, brata i prijatelje. Neprestano nadograđuje i preoblikuje događaje koji su se stvarno zbili i izmišlja nove. Kad jednog dana Melitina mama, također zbog nečije malene laži, otputuje iz grada, tata i brat isplaniraju urotu kojom će je odlučiti od tolikog izmišljanja.
Suradnik za scenski pokret je Damir Klemenić, originalnu glazbu i songove potpisuje Saša Antić, scenograf je Slaven Raos, a kostimografkinja Ana Marin.
U naslovnoj ulozi ćemo gledati Ana Mariju Veselčić, a ostale uloge tumače Tvrtko Štajcer, Branimir Rakić, Sara Ivelić, Ivan Medić, Nika Petrović, Franjo Đaković, Milana Buzolić-Vučica i Milena Blažanović.
Nakon premijere, prve izvedbe u slobodnoj prodaji su u petak 4.10. u 18 sati i u subotu 5.10. u 11 sati. Ulaznice je moguće rezervirati telefonom 021 395 968 i kupiti na blagajni kazališta u Tončićevoj 1.