Premijera predstave "GRGA ČVARAK"

12.03.2018.

Predstava GRGA ČVARAK, četvrta ovosezonska premijera u Gradskom kazalištu lutaka Split bit će izvedena u subotu, 17. ožujka u 18 sati. Prema poznatoj pjesmi Ratka Zvrke dramatizaciju je napisala Ana Prolić, a predstavu režirao Dario Harjaček. 
Scenskom adaptacijom poznate pjesme hrvatskog pisca Ratka Zvrke o dječaku koji je čas ovakav, čas onakav, govorit ćemo o djeci koju se određuje kao neposlušnu, zločestu, neprilagođenu, neodgojenu, nezainteresiranu, manje sposobnu (a posljedično i manje vrijednu). O djeci koja zbog svoje specifičnosti u recepciji i percepciji svijeta oko sebe, drugačije i reagiraju na njega. O djeci čija emocionalna impulzivnost postaje kamen spoticanja njima samima, njihovim obiteljima, njihovoj okolini te rezultira nerazumijevanjem, odbacivanjem, isključivanjem i osudom. Ova predstava želi potaknuti gledatelje na propitivanje viđenja poznatog dječaka Grge Čvarka, ali i sve druge „naopake“ djece, imajući u vidu i „drugu stranu“ odnosa – djecu kojoj drugo dijete remeti mir, ulazi u privatni prostor, stvara „buku“.
Autorica scenografije je Vesna Režić, kostimografije i lutaka Ana Marin, a glazbu potpisuje Gordan Tudor. Naslovnu ulogu Grge Čvarka igra Franjo Đaković, a u ostale uloge tumače Petra Kovačić, Alin Antunović, Ivan Medić, Tvrtko Štajcer, Andrea Majica i Branimir Rakić.

Predstava „Grga Čvarak“ će nakon premijere igrati u slobodnoj prodaji u subotu, 24.3. u 11 sati i u četvrtak, 29.3. u 18 sati.
Fotografije i dodatne informacije o predstavi potražite na: www.gkl-split.hr/predstava/grga-cvarak.