Premijera predstave KATIN TAJNI ZAČIN

28.11.2019.

U subotu, 30. studenoga u Gradskom kazalištu lutaka Split bit će izvedena druga ovosezonska premijera, predstava „Katin tajni začin“.

Ana Prolić napisala je i režirala toplu obiteljsku priču o djevojčici Kati čiji su roditelji u potrazi za poslom otišli u daleki svijet pa ona živi sama s bakom, nadaleko poznatom majstoricom od fritula.  Kate iščekuje Božić, novu lutku koja govori, stol pun bakinih fritula i ponajviše dolazak mame i tate. No, kako to obično biva, stvari iznenada krenu u sasvim drugom smjeru. Nizbrdo. Kate, djevojčica od 6 godina i tri kvarta, pronaći će dovoljno snage, odvažnosti i hrabrosti da sve vrati na svoje mjesto, a u tome će joj pomoći jedna stara, pohabana lutka za koju je mislila da nema baš nikakve moći.

Suradnik za scenski pokret  i asistent redateljice je Damir Klemenić, glazbu potpisuje Damir Šimunović, kreatorica scenografije i kostima je Zdravka Ivandija Kirigin, a lutke Danira Matošić.

Igraju Ana Marija Veselčić, Alin Antunović, Sanja Vidan, Andrea Majica, Franjo Đaković i Maro Drobnić.

Predstava će tijekom prosinca na sceni GKL-a igrati čak 44 puta za gotovo 7000 malih i velikih gledatelja, a većina izvedbi je već rasprodana.