Predstavi "Lažeš, Melita" 4 nagrade na Naj, naj, naj festivalu

02.03.2020.

Na 20. međunarodnom Naj, naj, naj festivalu u Zagrebu proglašene su nagrade od kojih su čak četiri dodijeljene predstavi „Lažeš, Melita“ Gradskog kazališta lutaka Split, prema romanu Ivana Kušana i u dramatizaciji Ivane Vuković.

Stručni žiri u sastavu Mira Muhoberac, dramaturginja i teatrologinja, Renata Carola Gatica, redateljica i Igor Vikić, urednik kulture, splitskoj je predstavi dodijelio sljedeće nagrade:

Nagradu za najbolju režiju Ivanu Plazibatu,

Nagradu za najbolju glumicu Ana Mariji Veselčić za ulogu Melite,

Nagrada za najbolji scenski pokret Damiru Klemeniću,

Nagrada za najbolju kostimografiju Ani Marin.

„Lažeš, Melita“ premijerno je izvedena u listopadu 2019. godine a odigrana je čak 48 puta za čak 7561 gledatelja, a uvrštena je i u program ovogodišnjeg Festivala hrvatske drame za djecu Mali Marulić. U predstavi uz nagrađenu Ana Mariju Veselčić uloge tumače i Tvrtko Štajcer, Ivan Medić, Branimir Rakić, Sara Ivelić, Milana Buzolić-Vučica, Milena Blažanović, Franjo Đaković i Nika Petrović.  

Ovogodišnje jubilarno izdanje Naj, naj, naj festivala održalo se u Zagrebu od 26. veljače do 1. ožujka, u sklopu projekta #naNAJjače protiv vršnjačkog nasilja, a tijekom 5 dana izvedeno je 8 predstava u konkurenciji za nagrade iz Hrvatske i inozemstva u selekciji izbornice Željke Turčinović.